Hlavní obsah

Miloslav Knor – komik a moderátor, který chtěl být prezidentem ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloslav Knor se proslavil zejména jako komik a moderátor pod uměleckým jménem Miloš. Na podzim 2021 oznámil, že hodlá kandidovat na prezidenta České republiky. Prezidentských voleb 2023 se ale nakonec nezúčastnil.

Foto: knornahrad.cz

Komik a moderátor Miloslav Knor

Článek

Knor pochází z Českých Budějovic, kde se narodil 18. prosince 1967. Již od dětství se mu říká Miloš, ze jména později vytvořil svůj umělecký pseudonym. Vystudoval střední zemědělskou technickou školu, v oboru ale nezůstal. Po studiu zamířil do Mototechny, poté rozvážel uhlí. V takové práci byl příliš na očích a působil zdatně pro odvod na vojnu. Nechtěl na ni zamířit, tak začal pracovat jako skladník.

Hovoří plynně německy, po revoluci s rodinou přesídlil do Rakouska. V Linci se 17 let živil rozvozem limonád. Knor je podruhé ženatý. Má čtyři děti.

Kdo se chce očkovat, nechť se očkuje, kdo si není jistý, ať se poradí s lékaři, a ti, kteří se očkovat nechtějí, ty, milá vládo, nechte na pokoji.
Miloš Knor v prosinci 2021 o možnosti povinného očkování proti covid-19

Bavičskou dráhu započal zábavou pro své přátele. Dlouho se kvůli nedostatku času zdráhal zamířit do Prahy na konkurz. Na televizní obrazovku se dostal v roce 2007 jako stand-up komik v pořadu Na stojáka vysílaném HBO. Založil uměleckou agenturu KOMICI s.r.o. sdružující baviče, následovala i firma FÓRY s.r.o., v obou je samostatným jednatelem a jediným společníkem.

V roce 2009 zamířil do vznikající TV Barrandov, kde i spolumoderoval pořad zahajující vysílání. Poté působil na Primě, v České televizi i v Českém rozhlasu.

Násilí rozhodně nepodporuju, hájí se po demonstraci Miloš Knor

Domácí

Na podzim 2020 vystoupil na pražské demonstraci sportovních fanoušků proti vládním koronavirovým opatřením. Po ní odsoudil násilí, k němuž někteří účastníci přistoupili, a zdůrazňoval, že o účasti příznivců sportu se dozvěděl až krátce před demonstrací.

Omezil svá představení, protože nechtěl, aby diváci museli procházet kontrolami souvisejícími s covidem-19. „Já jsem kdysi dávno slíbil, že na mém představení se nebudou kontrolovat kromě platnosti vstupenek žádné další věci,“ zdůvodnil pokles množství vystoupení.

Jak se volí prezident a co je přímá volba?

Prezidentské volby

Prezidentská kandidatura

Záměr stát se prezidentem vyhlásil Knor 28. října 2021. „Protože se nemohu smířit s tím, jak evidentně totalitně je směrován náš stát, cítím potřebu na to upozorňovat, rozhodl jsem se kandidovat na prezidenta České republiky. Chci tím také zjistit, zda neočkovaný, netestovaný a nezarespirátorovaný občan má vůbec právo ucházet se o tuto nejvyšší státní funkci,“ pronesl ve videu na svém facebooku.

Uvedl rovněž, že všichni ve volených funkcích byli a jsou něčími dlužníky. „Mohu nabídnout voličům, že poprvé si zvolí někoho, kdo není nikomu nic dlužen,“ oznámil.

Myslím, že je úloha prezidenta, aby reprezentoval nejen ven, ale hlavně dovnitř. Jsme ve fázi, kdy potřebujeme reprezentanta státu pro lidi. Aby zjistili, že stát o nich ví, má je rád, že se nemusí bát mít stát rádi.
Miloš Knor v březnu 2022

Původně chystané heslo „Miloš na Hrad“ záhy nahradil sloganem „Knor na Hrad“, aby jeho kampaň lidé nebrali jako recesi či legraci směřující k Miloši Zemanovi. Ten podle Knora už vykonává svůj mandát z recese, jeho kampaň Zeman „ani úplně nezajímá“.

V kampani se chtěl spoléhat výhradně na neplacené dobrovolníky. S jejich pomocí chtěl dosáhnout na potřebných 50 tisíc podpisů pro oficiální podání kandidatury. Nakonec ale vůbec nekandidoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám