Hlavní obsah

Fischer nabil na smeč Babišovi

Senátor a prezidentský kandidát Pavel Fischer se možná poněkud nechtěně stal součástí kampaně Andreje Babiše. Na Facebooku prezentoval své rozčarování ze čtvrteční televizní diskuse Babiše, Danuše Nerudové a Petra Pavla, jež označil za „privilegované kandidáty“. Babiš podle něj zbylé dva kandidáty „převálcoval svým svěžím populismem“, což neušlo pozornosti expremiérova týmu, jenž příspěvek s poděkováním sdílel na svých sociálních sítích.

Foto: Novinky.cz s Právo a ČTK

Prezidentští kandidáti Pavel Fischer (vlevo) a Andrej Babiš

Reklama

Článek

Podle Fischera, který se účastnil předešlé diskuse se zbytkem kandidátů, jež průzkumy nefavorizují, chyběly Nerudové a Pavlovi ve večerní debatě televize Nova politické zkušenosti.

„Dalo se to předpokládat, bohužel. Citelně chyběl hlas člověka s přímou politickou zkušeností, který by Babišovi oponoval. Tato diskuze Andreji Babišovi výrazně pomohla v jeho tažení na Hrad,“ tvrdil Fischer v příspěvku.

Ten Babiš obratem sdílel s dovětkem: „Děkuji, pane senátore, vážím si toho. Tím víc, že jsme soupeři.“ Nevadilo mu ani osočení z populismu.

Senátor, který se dlouhodobě proti politice prezentované Babišem vymezoval, v pátek příspěvek doplnil a dovysvětlil. „Jsem a vždycky jsem byl odpůrcem chaotické a populistické politiky Andreje Babiše, vystupoval jsem proti nekalým záměrům jeho vlády aktivně v Parlamentu a díky tomu s ním mám své zkušenosti. Rozhodně si nepřeji, aby byl zvolen prezidentem“.

Zároveň v reakci pod Babišovým tweetem avizoval, že pro případ, že nepostoupí do druhého kola, podpoří proti Babišovi „kohokoliv“.

Slíbil mi, že to nezveřejní, setřela vtipně Pekarová Adamová Babišovu lživou kampaň na sítích

Domácí

Fischerovo vyjádření i fakt, že ho Babiš sdílel, zaskočilo mnohé ze senátorových příznivců. Ten se proto musel proti nepřítomnému Babišovi a jeho dezinterpretaci svého příspěvku vymezovat i v páteční diskusi prezidentských kandidátů v Českém rozhlase.

„Vzal ho jako podporu, což mi přijde jako faul. Babiše v žádném případě nepodporuji. Pokud tam nebudu já, podpořím každého, kdo proti němu bude ve druhém kole,“ řekl.

Míra manipulace na Babišových sociálních sítích je podle něj mimořádná. „Ne vše, co napíše, se stalo,“ uvedl Fischer.

Sázkovým favoritem voleb je Pavel

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám