Hlavní obsah

Babiš poděkoval vojákům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec ANO a prezidentský kandidát Andrej Babiš ve středu odpoledne zveřejnil na sociální síti video, v němž děkuje vojákům za službu České republice. Za billboard, který se podle jeho konkurenta Petra Pavla dotkl vojáků, se neomluvil, jak se ho na to ptal Pavel v dopolední debatě na Novinkách. Přiznal ale, že se nepovedl.

Foto: Twitter @AndrejBabis

Andrej Babiš

Reklama

Článek

„Z celého srdce děkuji všem vojákům za jejich službu České republice. Moc si jich vážím. Celé Armády České republiky. Vašeho hrdinství, vaší věrnosti naší zemi,“ píše Babiš v textu u videa.

Ve zhruba čtyřminutovém záznamu pak tvrdí, že se ho někdo snaží před lidmi shodit, zároveň ale připustil i chyby.

„Ano, ten billboard se nepovedl, ale vy dobře víte, že to nebylo o vojácích, že to bylo o tom kandidátovi, který stále mluví o válce, a já bych nechtěl, aby byla válka, já mluvím o míru,“ uvedl Babiš v narážce na Petra Pavla, jehož se snaží v kampani s válkou spojovat.

Billboard Andreje BabišeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

To byl i případ billboardu, na němž je Babišova fotka a text: „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják.“

O billboardu byla řeč i v dopolední prezidentské debatě Babiše v Pavlem na Novinkách. „Andrej Babiš se poměrně citlivě dotkl vojáků a válečných veteránů, kteří berou velice osobně, že použil výraz voják ve spojení se zatahováním do války. Plánujete se těmto lidem omluvit, protože jste je tím urazil?“ ptal se Pavel Babiše.

„Na tom billboardu mělo být vaše jméno,“ vysvětloval šéf ANO směrem k Pavlovi.

I když Babiš v odpoledním videu přiznal, že se billboard nepovedl, vojákům se neomluvil, ale tvrdil s odkazem na své působení v minulých vládách, že je vždy podporoval.

Přihlásil se také opět k plnění závazků vůči NATO, které zpochybnil v debatě minulý týden, což se pak snažil korigovat.

Duda si vtipně podal Babiše. Reakce Zemana vás dostane

Prezidentské volby

ZÁZNAM: Prezidentský duel na Novinky.czVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám