Hlavní obsah

Pellegriniho strana Hlas vyretušovala z uniformy vojáka ukrajinskou vlajku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vládní strana Hlas-sociální demokracie prezidentského Petra Pellegriniho použila na sociální síti fotografii babičky objímající vojáka s výzvou: „Volte mír, ne válku. Pojďte volit, aby slovenští synové a vnuci neumírali ve válce!“ Z uniformy vojáka však vyretušovala ukrajinskou vlajku.

Foto: Instagram/Zuzana Dolinková

Kampaň Petera Pellegriniho už bez ukrajinské vlajky na uniformě vojáka

Článek

V pátek na to upozornila satirická stránka Zomri, která zveřejnila i originální fotografii, na níž je jasně vidět nášivka s ukrajinskou vlajkou na uniformě vojáka.

„Dobrý den, strano Hlas-sociální demokracie, jen taková otázečka. Když tak moc chcete ten váš mír, proč retušujete ukrajinské vlajky na té vaší propagandě, kterou šíří vaše podržtašky?“ klade otázku satirická stránka.

Podržtaška je posměšné označení Pellegriniho, jako někdejšího služebníka premiéra Roberta Fica.

„Ještě jednou. Rusko napadlo Ukrajinu. Ukrajina se brání. Je naší povinností jako sousední země stát na straně oběti, dodávat vojenskou a humanitární pomoc. Agresorem je Rusko,“ konstatuje stránka Zomri.

Zmíněnou fotografii s vyretušovanou ukrajinskou vlajkou uveřejnila na sociální síti nejen strana Hlas, ale iniciativně ji převzala také ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková (Hlas).

Foto: Adobe Stock

Originální fotografie dostupná v databázi Adobe Stock

Fico pozval na pietu k osvobození Bratislavy velvyslance z EU. Nepřišel ani jeden

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám