Hlavní obsah

„Lidi spojuje už jen hněv.“ Korčok přitáhl na náměstí tisíce příznivců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivan Korčok, který zvítězil v prvním kole slovenských prezidentských voleb, uspořádal ve středu závěrečný mítink svých příznivců na Náměstí Slovenského národního povstání v Bratislavě. Pozval lidi k sobotnímu druhému kolu voleb. Moderátoři prozradili, že pro Korčoka je mítink také narozeninovou oslavou, protože ve čtvrtek mu bude šedesát.

Mítink Ivana KorčokaVideo: Ivan Vilček, Novinky

 
Článek

Podle organizátorů přišlo na bratislavské náměstí asi 7000 lidí, kteří opakovaně skandovali „Korčok na hrad“.

Korčoka podpořili například herečka Zuzana Kronerová, herečka maďarské národnosti Vica Kerekes, český zpěvák David Koller, hokejový mistr světa Michal Handzuš a další osobnosti. „Naším prezidentem může být jen člověk, kterému můžeme důvěřovat, protože je nezávislý,“ uvedla Kerekes, která pozdravila shromáždění také v maďarštině.

Korčok v úvodu svého projevu poděkoval lidem, kteří na stejném náměstí stáli v roce 1989. Podle prezidentského kandidáta se Slovensko dostalo do situace, kdy lidi spojuje už pouze hněv. „Slovensko musí začít mezi sebou mluvit. Stojím o hlasy všech obyvatel Slovenské republiky,“ zdůraznil Korčok.

Foto: Ivan Vilček

Ivan Korčok na středečním mítinku v Bratislavě

Představitelům vládní koalice vzkázal, že jako demokrat respektuje, že zvítězili v loňských parlamentních volbách. „Ale na to, co se Slovenskem děláte, na to jste mandát nedostali,“ řekl a upozornil vládní představitele, že nejsou majiteli Slovenska.

Kronerová řekla, že Korčoka vnímá jako člověka, který vyznává hodnoty, jako jsou svoboda, demokracie, kulturnost, kultivovanost a slušnost. „Ivan Korčok nebude moct zastavit válec, který se rychle valí naší zemí a snaží se zničit kulturu a životní prostředí. Snaží se ovládnout veřejnoprávní média a pomalu i justici. Věřím však, že Ivan Korčok se ten válec bude snažit alespoň zpomalit a určitě bude nastavovat zrcadlo,“ uvedla Kronerová.

Podle průzkumů veřejného mínění bude výsledek druhého kola prezidentských voleb na Slovensku velmi těsný a předem se nedá říct, kdo zasedne do bratislavského Prezidentského paláce.

Babiš přijel podpořit Pellegriniho

Volby

Reklama

Výběr článků

Načítám