Hlavní obsah

Bezpartijní starostka Zbraslavi kandiduje v Praze jako členka STAN, údajně omylem

Starostka pražské Zbraslavi Zuzana Vejvodová figuruje na kandidátní listině hnutí STAN do zastupitelstva hlavního města Prahy, politickou příslušnost má na kandidátce uvedenou jako STAN. Vejvodová přitom ale v komunálních volbách obhajuje i mandát starostky Zbraslavi za hnutí 100pro Zbraslav jako bezpartijní, přičemž jako její navrhující strana jsou Zelení. Kandidovat v jedněch volbách jako nestraník a ve druhých za politickou stranu není přitom možné.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Volební lístky (ilustrační snímek)

Článek

Vejvodová Právu uvedla, že se jedná o omyl, na který údajně přišla až poté, co měla v ruce volební lístky. „Je to administrativní chyba, s hnutím STAN to řeším,“ řekla Právu. Totožné prohlášení posléze Vejvodová zveřejnila i na svém facebookovém profilu.

„Bohužel se jedná o administrativní chybu, kterou někdo při sestavování kandidátky udělal. Ihned po tom, co jsem chybu zjistila, jsem hnutí STAN o tomto omylu informovala,“ uvedla Vejvodová, která zdůraznila, že není členem hnutí STAN. „Na mém statusu ‚bez politické příslušnosti‘ se nic nemění,“ napsala.

Vedení obce na Teplicku vyškrtlo ze seznamu voličů desítky lidí

Volby

Podobné prohlášení zaslala Právu i Klára Neumannová, tajemnice pražského STANu. „Tímto prohlašuji, že u kandidátní listiny do Zastupitelstva hl. m. Prahy se vyskytla administrativní chyba u uvedení politické příslušnosti Zuzany Vejvodové (kandidátka č. 38). Správný údaj je ‚bez politické příslušnosti‘, kandidátka není členkou ani registrovanou příznivkyní hnutí STAN,“ napsala Neumannová s tím, že hnutí se starostce omlouvá. „Tato administrativní chyba nemá žádný vliv na platnost kandidátní listiny,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám