Hlavní obsah

Zóna Triangle ožívá zaměstnanci i první výrobou

Novinky, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žateckou průmyslovou zónu Triangle zabydlují první investoři. V pondělí 2. 7. zde vyrobil japonský producent plochých obrazovek IPS Alpha své první české LCD monitory. Vedle IPS Alpha se do Trianglu stěhuje i další japonský výrobce LCD obrazovek, společnost Hitachi. Společně nabídnou pracovní místa pro 4 tisíce lidí.

Článek

Pro Ústecko je vznik takového počtu pracovních míst důležitou událostí. Kraj dlouhodobě trápí vysoká nezaměstnanost. V květnu dosáhla 12,1 procenta a práci hledalo 52 413 lidí.

"Díky snaze státu a místní samosprávy se ze zničené oblasti stává místo, které dá práci tisícům lidí," vysvětluje Roman Čermák, generální ředitel agentury CzechInvest. Triangle totiž stojí na území zrušeného vojenského letiště a představuje jednu z nejelegantnějších cest, jak řešit problémy oživovaní opuštěných areálů.

IPS Alpha zde postupně investuje přes 2,6 miliardy korun a práci u ní najdou 2 000 lidí. "Nyní máme 500 zaměstnanců, do konce roku to bude 1500 lidí," dodal prezident firmy Fumiaki Yonai. Hitachi lounská expanze vyjde na 2,5 miliardy korun a firma do svého závodu hledá 2 000 zaměstnanců. I ona by měla zahájit výrobu ještě letos.

Zóna je se svými 364 hektary jednou ze tří strategických průmyslových zón ČR a zároveň je také jedním z největších projektů regenerace devastovaného území v ČR.  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám