Hlavní obsah

Zlatý Ámos má šest finalistů

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anketa o nejlepšího učitele Zlatý Ámos 2017 spěje do finále. Probojovalo se do něj šest kantorů, kteří budou 24. března v Praze usilovat o nejvyšší titul a korunku. Jsou jimi Radka Dlabalová ze ZŠ Rokycany, Hana Kolpaková ze ZŠ Miloše Šolleho v Kouřimi, Lukáš Lis ze ZŠ Soběslav, Pavel Novák ze ZŠ a MŠ Kameničky, Alena Šedivá z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře a Michal Zajíček ze ZŠ Stěbořice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Loňský vítěz, učitel ZŠ 5. května ve Dvoře Králové nad Labem Jan Flídr

Článek

Porota v semifinálovém klání vybírala mezi 16 pedagogy a jejich žákovskými týmy. „Nápaditost žáků a studentů mnohokrát překvapila nejen porotu, ale i semifinalisty. O to těžší bylo rozhodování, kdo postoupí do finále,“ uvedl ředitel ankety Ladislav Hrzal.

Dary na cestu

Žáci měli například ukázat, čím vybaví své oblíbené učitele na cestu do Prahy. Jeden z kantorů dostal čtyři kilogramy těžký „chytrý telefon“ s aplikacemi, které by se mu měly hodit.

Foto: Jiří Mach, Právo

Školský ombudsman Ladislav Hrzal poskytl rozhovor deníku Právo.

Jiný kantor obdržel sůl jako výraz vyšší přízně, než jakou má v očích žáků zlato. Dalším darem byl most slepený ze špejlí, který má nosnost 130 kilogramů, jenž symbolizoval pevnost spojení mezi pedagogem, žáky a rodiči.

Finalistům gratulovala i ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD). „Anketa Zlatý Ámos si mě získala. Děti hlasují pro své učitele s respektem, úctou a láskou. To je největší přidaná hodnota této ankety,“ řekla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám