Hlavní obsah

Začaly podzimní prázdniny. Díky státnímu svátku mají školáci pětidenní volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Žákům základních a středních škol začaly ve středu dvoudenní podzimní prázdniny. Žáci a studenti se do lavic vrátí až po pěti dnech, v pondělí 31. října, protože na pátek připadá státní svátek.

Foto: Profimedia.cz

Na mnoha místech se o podzimních prázdninách konají akce pro rodiny s dětmi. Speciální program si přichystala např. i Zoo Praha (ilustrační foto).

Článek

Na mnoha místech se o podzimních prázdninách konají akce pro rodiny s dětmi, často spojené s oslavami svátku Halloween. Speciální program si přichystala např. pražská zoologická zahrada, která plánuje zvířecí dýňové hody a tematické zooškoly pro děti.

Zvířata z pražské zoo si pochutnala na dýňových hodech. Pamlsky v nich měli ukryté hraboši i tygři

Koktejl

Halloweenské prohlídky bude ve čtvrtek pořádat také liberecká zoo a program pro děti i jejich rodiče připravila na podzimní prázdniny také olomoucká Pevnost poznání.

Páteční den otevřených dveří

V pátek 28. října budou lidé moci nahlédnout do budov některých institucí. Den otevřených dveří pořádají u příležitosti státního svátku obě komory Parlamentu či ministerstvo průmyslu a obchodu, které zpřístupní Petschkův palác v centru Prahy.

Veřejnosti se otevře také pražský magistrát, budova radnice v Liberci nebo vila Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí.

Prázdniny ve školním roce 2022/23 a rozdělení jarního volna

Věda a školy

Další volno po skončení podzimních prázdnin čeká na školáky ve čtvrtek 17. listopadu. Na Vánoce se školy zavřou v pátek 23. prosince a vyučování znovu začne v úterý 3. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám