Hlavní obsah

Ve studentské podnikatelské soutěži vyhráli Ostraváci

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O podnikání se toho čeští školáci od svých učitelů mnoho nedozvědí. Proto je pro ně velkým přínosem existence takových projektů jako je STUCO, soutěž o nejlepší studentskou společnost. Letos u nás proběhl již čtrnáctý ročník této soutěž, ve které mají studenti za úkol představit svůj podnikatelský záměr se všemi patřičnými náležitostmi.

Článek

Vítězství letos slavili studenti z Gymnázia Ostrava-Hrabůvka. Společnost, se kterou se zúčastnili soutěže, nesla název UNIFO o.s. (UNIkátní Fikaní Ostraváci).

Ostravští se blýskli zejména výrobkem nazvaným Jutík - pytlíkem na oblečení na tělocvik, vyrobeného z juty. V konečném pořadí tak trumfli společnost DoUcha and Movie z Obchodní akademie v Chrudimi. Studenti z Chrudimi se zaměřili na výrobu bižuterie a vytvoření dokumentárního filmu o škole.

Vítězové z týmu UNIFO budou nejen zastupovat Českou republiku ve Stockholmu na setkání studentských podnikatelských společností z celé Evropy, ale plánují i začít podnikat "naostro".

Studenti během projektu konzultují své aktivity s učiteli ale i s představiteli obchodního světa.

Smyslem celého projektu je, aby studenti rozvíjeli své schopnosti, které upotřebí při podnikatelské činnosti. Jde zejména o schopnost týmové práce, komunikace, organizace nebo učení se odpovědnému jednání. Projekt, na jehož organizaci se podílela společnost Junior Achievement a Raiffeisenbank, zaznamenal v tomto roce účast 115 studentských týmů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám