Hlavní obsah

Suchdol je sídlem zemědělské univerzity i rájem studentského života

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Velmi často se skloňuje slovní spojení studentský život, ale co si pod tímto pojmem vůbec představit? Možná večery trávené nad skripty, pravděpodobně nudné hodiny trávené na cvičeních a přednáškách, kdy se v lepším případě nemusí ani moc přemýšlet. Určitě ale studentský život znamená nespočet nocí trávených v music barech, hospodách a po diskotékách.

Článek

Konkrétně studenti České zemědělské univerzity mají velkou výhodu v tom, že je téměř vše v areálu školy na Suchdole. Nemusí tak absolvovat nesmyslné cestování, které se na jiných vysokých školách často počítá v řádech desítek minut a které je vlastně pouze ztrátou času.

V Suchdole jsou kromě poslucháren, menzy a kolejí i sportoviště a hospůdky či kluby, kde se nechá dobře posedět, případně i „zapařit“. Zvýhodněni jsou „kolejáci“, kteří mají pravý studentský život koleji. Neubytovaní většinou v noci po „tahu“ musí ještě nějaký čas jet domů nebo hledat jiná útočiště, kde se sejít.

Vlastní studium probíhá podobně jako na jiných školách. Na přednášky chodí jen pilní či nijak nevytížení studenti, zatímco na cvičení docházejí prakticky všichni a 30 % povolené neomluvené absence si šetří na horší časy. Tedy pro případy, kdyby se nějaká akce protáhla do rána.

Nejdřív učení, pak zábava, nebo naopak?

Někteří studenti odcházejí od baru rovnou na první hodinu od sedmi hodin. Většina z nich ale neriskuje a jde si raději domů zdřímnout. Změna nastane v zápočtovém období – slabší povahy začnou šílet, že nic neumí, tu a tam se objeví náznak snahy doučit se to či ono i u flegmatických povah a prakticky všichni si myslí, jaká je výhra jít na zkoušku v předtermínu, pokud jej tedy zkoušející vypíše.

Ve zkouškovém období se někdo nejprve učí a pak si užívá volna. Jiní si nejdříve užívají volna, pak se učí a celý tento proces stylově zakončí dlouhými hovory na studijním oddělení, jak se dá dostat dále, když nemá ten který student splněné povinnosti. Studenti ČZU mají v Suchdole vše po ruce. Přesto se mezi nimi najdu tací, kteří si naříkají na náročné učení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám