Hlavní obsah

Školáci mohou změřit síly v Logické olympiádě

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem listopadu se uskuteční druhý ročník Logické olympiády. Nyní mají všichni žáci či studenti možnost až do 10. října vyplnit on-line test, na jehož základě se lze na soutěž nominovat.

Článek

V loňském roce se uskutečnil první ročník soutěže, tehdy byl však určený výhradně žákům 5. tříd základních škol z Prahy a Středočeského kraje. Přesto se zúčastnilo téměř 4000 dětí. Dvě stě nejlepších řešitelů se utkalo ve finále, které proběhlo v zPoslanecké sněmovně Parlamentu ČR.

Tipy na dárky
Foto: Lippert

A co takhle dvoukolo? Půjčit si ho můžete i v Lužické jezerní krajině!

Blíží se jaro, osychají meze i silnice.To je ten pravý čas vypravit se na nákup nového jízního kola.Na kole si užijete spoutu krásných zážitků s přáteli nebo rodinou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš ns celostátním sněmu hnutí ANO

Kupte si na jaře pokladnu EET.

 Letos i pro studenty středních škol

Letos je soutěž organizována pro daleko větší počet žáků i studentů. Po vyhodnocení on-line testů budou úspěšné řešitele čekat krajská kola. Zde se budou řešit logické úlohy a specifické soutěžní úkoly. Nejlepší školáci z celé České republiky se utkají v celorepublikovém finále, které se uskuteční 30. listopadu 2009 stejně jako loni v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. I zde budou mít soutěžící možnost porovnat své síly s ostatními finalisty při řešení logických problémů, v soutěžích zaměřených na postřeh a rychlost úsudku a dalších.

Žáci druhých stupňů základních škol až za rok

Soutěže se doposud nemohou zúčastnit žáci 2. stupňů základních škol. Dobrou zprávou od organizátorů však je, že se zavedení této kategorie plánuje od příštího ročníku. Registrace byly sice ukončeny 5. října, ale dle vyjádření organizátorů lze po telefonické domluvě vše zařídit. Více informací o Logické olympiádě pro školy, žáky i studenty lze nalézt zde.

Co je Logická olympiáda?

Logická olympiáda je soutěž pro žáky 1. stupně základních škol a studenty středních škol z celé České republiky. Akci pořádá Mensa ČR a o úspěchu nerozhodují naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám