Hlavní obsah

Packal a malí detektivové navštíví Klementinum

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V novém dílu Případů detektiva Packala se dostaneme do budovy Klementina v Praze. Jeho počátky jsou spjaty s příchodem jezuitů (1556), kteří začínají na místě dominikánského kláštera budovat komplex církevních a školních budov. Až v letech 1924-1929 architekt Ladislav Machoň provádí novodobé úpravy pro potřeby Národní, Univerzitní a Technické knihovny.

Článek

A právě vzácná kniha se stala obětí kriminálního běsnění Ing. Šíleného tentokrát. Proto i vy podpořte týmy mladých detektivů a aktivně se zapojte do řešení úloh u televizních obrazovek. Pokud zjistíte, že jste přesně ten typ, kterého by detektiv Packal potřeboval do svého týmu, zaregistrujte se na www.packal.cz a najděte si další členy vašeho týmu mezi svými přáteli a spolužáky. Přejeme hodně štěstí a úspěchu při řešení dalších případů.

Jaké jsou tvé detektivní schopnosti?

Pokuste se rozluštit šifry a úkoly, které mají za úkol vyřešit naši detektivové a zjistěte, jak jste na tom s detektivními vlohy právě vy. Správné odpovědi uslyšíte právě v dalším dílu Případů detektiva Packala tuto sobotu.

Správně odpovězte na otázky:

1. Jak se jmenoval řád, který Klementinum založil?

1. Jak se jmenoval řád, který Klementinum založil? 2. V jakém roce se tento řád usídlil v kostele svatého Klimenta?

1. Jak se jmenoval řád, který Klementinum založil? 2. V jakém roce se tento řád usídlil v kostele svatého Klimenta? 3. Příjmení autora Špalíčku pohádek.

1. Jak se jmenoval řád, který Klementinum založil? 2. V jakém roce se tento řád usídlil v kostele svatého Klimenta? 3. Příjmení autora Špalíčku pohádek.4. Jak se rozmnožovaly knihy do vynálezu knihtisku?

1. Jak se jmenoval řád, který Klementinum založil? 2. V jakém roce se tento řád usídlil v kostele svatého Klimenta? 3. Příjmení autora Špalíčku pohádek.4. Jak se rozmnožovaly knihy do vynálezu knihtisku?5. Jméno Čapkovy psí hrdinky.

1. Jak se jmenoval řád, který Klementinum založil? 2. V jakém roce se tento řád usídlil v kostele svatého Klimenta? 3. Příjmení autora Špalíčku pohádek.4. Jak se rozmnožovaly knihy do vynálezu knihtisku?5. Jméno Čapkovy psí hrdinky.6. Jak se řiká obrázku v knize.

7. Autor Povídek Malostranských

Kdo vystupuje v soutěži Případy detektiva Packala:

Ing. Šílený, zvrácený vědec, který se pokouší sestrojit šílený stroj. Nikdo ho nikdy neviděl, neví se, kdo to je. Na různých místech krade rozličné prapodivné věci, které chce použít jako součástky. Vždy, když něco ukradne, schová to na krátký čas nedaleko do svého trezoru a čeká, než se uklidní situace.

Detektiv Packal je mu ale v patách. Okamžitě po loupeži je na místě činu a snaží se ukradený předmět získat dříve, než si jej Ing. Šílený odnese. Na pomoc si vždy pozve dva týmy mladých nadějných detektivů, které mu pomáhají případ vyřešit. Soutěží přitom, který z nich si povede lépe.

Detektivní týmy se snaží najít co nejdříve trezor s ukrytou věcí a otevřít jej. Musí se však nejprve dostat na místo činu, vyslechnout svědky, odhalit podezřelé, posbírat a vyhodnotit stopy, které Ing. Šílený na místě zanechal, prokázat různé schopnosti a dovednosti…bývá to velmi náročné…

Partnerem rubriky Vzdělávání je společnost Scio, organizátor Národních srovnávacích zkoušek, www.scio.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám