Hlavní obsah

Festival Life Science vyvrcholí na ČZU udílením cen

Právo, jim
Praha

Po celý tento týden probíhá na fakultách České zemědělské univerzity (ČZU) filmový festival zaměřený na vědeckou tematiku. Vyvrcholí ve středu udělením ocenění za nejlepší filmy.

Foto: ČZU

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů na ČZU

Článek

„Ve středu 17. října od 17.00 hodin budou na filmovém festivalu o vědě Life Science Film Festival vyhlášeny vítězné snímky,“ informoval mluvčí ČZU Josef Beránek.

Podle něj budou na slavnostním podvečeru v aule ČZU udíleny ceny děkanů jednotlivých fakult, ředitele Institutu tropů a subtropů, studentské poroty a také ceny rektora a ministra zemědělství. Večerem bude provázet režisér Zdeněk Suchý.

Celkem se během celého týdne představí na 130 dokumentárních snímků. Promítání doprovázejí besedy s filmaři, odborníky i významnými osobnostmi veřejného života a další doprovodné akce. Vstupné je zdarma.

V úterý například festival nabídl dokumenty Skrytý život našich genů a ukázky z filmu Revoluce kmenových buněk týkající se přímo práce vědců Šinji Jamanaky (Japonsko) a Johna Gurdona (VB), čerstvých laureátů Nobelovy ceny za objevy při výzkumu kmenových buněk.

Diváci měli možnost po zhlédnutí filmů diskutovat s českými experty v oboru Jaroslavem Petrem a Jaroslavem Flégrem.

Na středu láká festival například na filmy Ta naše povaha česká – kde je ta země mléka a strdí?, Návrat divokých koní nebo třeba Termiti - Vnitřní svatyně. Kompletní program je k dispozici na stránkách www.lsff.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám