Hlavní obsah

V Praze se poprvé koná veletrh MBA škol

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 30. března se od 17.00 na Vysoké škole ekonomické v Praze (VŠE) uskuteční první veletrh programů MBA, profesních titulů zaměřených na získávání zkušeností v managementu. Akce pod záštitou České asociace MBA (CAMBAS) pomůže zájemcům zorientovat se v nabídce na trhu programů, nabídne informace o možnostech studia. Je pro zájemce o studium, odbornou i širokou veřejnost.

Foto: Petr Horník, Právo

Aula Vysoké školy ekonomické v Praze - ilustrační foto

Článek

Veřejné prezentace se zúčastní osm vysokých škol, které v současnosti nabízejí MBA (Master of Business Administration) program s akreditací CAMBAS. Návštěvníci se tak mohou zorientovat v nabídce jednotlivých programů a seznámit se s činností nejen pražských institucí, ale také těch z Brna, Ostravy či Mladé Boleslavi.

„Při hledání ideálního MBA studia je nutné zohlednit mnoho faktorů. Na veletrhu může zájemce o studium jednoduše porovnat nabídky jednotlivých škol z celé republiky, potkat se s lektory a na jednom místě zjistit vše, co k rozhodování potřebuje,“ vysvětlil Martin Novák z vysoké školy BIBS.

Zárukou kvality může být akreditace

První veletrh MBA škol si klade za cíl nejen představit jednotlivé studijní programy, ale upozornit též na důležitost akreditace a současnou situaci na trhu s MBA programy. Vzdělávání tohoto typu se totiž v České republice nereguluje, programy tedy poskytuje velké množství nejrůznějších subjektů. Akreditace může být dle organizátorů akce zárukou kvality.

„V ČR existují přibližně tři desítky škol nabízející titul MBA, mnohé z nich jsou ale kvality poměrně pochybné,“ prohlásil již dříve předseda CAMBAS Milan Malý. [celá zpráva]

Podle rektorky VŠE Hany Machkové situace na trhu programů MBA v ČR začíná být alarmující.

„Programy nebo spíše tituly MBA se nabízejí jako zboží, které si se slevou může koupit téměř kdokoli. Zásadně nesouhlasím s degradací této formy celoživotního vzdělávání, a proto se VŠE rozhodla intenzivně zapojit do aktivit České asociace MBA škol a iniciovala první veletrh těchto akreditovaných programů. Věřím, že větší informovanost pomůže nejen zájemcům o manažerské studium, ale rovněž zaměstnavatelům lépe pochopit význam akreditace programů,“ uvedla.

Veletrh odstartuje ve Vencovského aule, kde bude během celé akce probíhat série přednášek na téma MBA vzdělávání. Vystoupí zde mimo jiné předseda představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Karel Havlíček.

Návštěvníci se seznámí s jednotlivými školami a programy, k zodpovězení jejich otázek budou připraveni představitelé CAMBAS a zástupci vysokých škol. Akce je volně přístupná a bez nutnosti registrace.

Reklama

Související články

Studium při práci má své výhody i povinnosti

Začít se studiem při zaměstnání není snadné, dodatečné získávání znalostí je totiž časově i finančně náročné. Pokud je zvyšování kvalifikace důležité pro...

Výběr článků

Načítám