Hlavní obsah

Třetina firem zvýší zaměstnancům hodnoty stravenek

Právo, Novinky, kil, fš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle online průzkumu serveru Předvýběr mezi třemi tisícovkami zaměstnavatelů hodlá víc než třetina oslovených firem zvýšit hodnotu stravenek poskytovaných zaměstnancům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ještě v letošním roce plánuje zvýšit hodnotu stravenek devět procent firem. Hned v lednu sedm procent respondentů a zbylých 18 procent dotázaných navýší hodnotu stravenek během roku 2018.

„Jednak to souvisí s dobrým stavem ekonomiky, navíc stravenky patří trvale k důležitým zaměstnaneckým benefitům,“ vysvětluje důvody František Boudný, obchodní ředitel Předvýběru.

Významný benefit, nikoli však ten hlavní

Podle tří čtvrtin (77 procent) respondentů jsou stravenky významný, i když nikoli nejdůležitější benefit. Šestnáct procent firem je ovšem považuje za nejdůležitější výhodu poskytovanou zaměstnavatelem. Pouze v sedmi procentech podniků považují stravenky za stále méně důležité.

Dle letního průzkumu personální agentury Grafton Recruitment nicméně zaměstnanci už považují stravenky spíše za standard, nikoli za benefit.

Obědy v restauracích zdražují. Novinky informovaly, že průměrná útrata v ČR za oběd v restauraci se v září vyšplhala již na více než 109 Kč. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Kastrůlky jsou u zaměstnanců stále v kurzu

Čeští zaměstnanci nejčastěji preferují k pracovnímu obědu jídlo z domova, tento trend obliby domácího vaření spíše narůstá. Potvrdily to výsledky ankety na...

Výběr článků

Načítám