Hlavní obsah

Titul The Best Teacher of English 2010 získalo pět pedagogů

Právo, ťas
Praha

Titulem The Best Teacher of English, tedy Nejlepší učitel angličtiny roku 2010, se od včerejška může pyšnit pět angličtinářek – Eva Jeřábková, Jaroslava Patloková, Naděžda Kadlecová, Irena Šnebergerová a Barbora Müller Dočkalová. Soutěž každoročně pořádá Nadační fond Prague Post (PPEF), letos nově ve spolupráci se společností Wattsenglish.

Článek

Oceněné pedagožky si získaly odbornou porotu především svým koncepčním přístupem k výuce a využíváním inovativních výukových metod a aktivit. Hodnotila se i jejich schopnost děti motivovat a udržet jejich pozornost. Porotci postupně navštívili všechny nominované učitele přímo v jejich školách a hospitovali u nich v hodinách.

Dramatická výchova i dril

„Paní učitelka Müller Dočkalová z pražské ZŠ Marjánka nás například zaujala propojením angličtiny a dramatické výchovy,“ vysvětluje Marek Kadlec, jeden z členů hodnotící komise a ředitel jazykové školy Wattsenglish.

„Výuka formou prožitku patří k osvědčeným postupům právě u mladších dětí. Děti si slova a fráze daleko lépe zapamatují, pokud je zažívají v nějaké reálné situaci – na tom je založena i metoda Wattsenglish postavená na komunikaci s rodilým mluvčím.“

Malé děti neudrží pozornost dlouho

Další z vyznamenaných učitelek, Eva Jeřábková ze ZŠ a MŠ nám. Svobody v Praze, zase při výuce upřednostňuje střídání krátkých aktivit: „Malé děti neudrží pozornost dlouho, proto je učitel musí neustále motivovat a vtahovat do akce.“ Zároveň je podle ní potřeba toto střídání aktivit kombinovat s využitím vhodných drilových metod, aby si děti nová slova a fráze lépe zapamatovaly.

Nejoblíbenější rodilou mluvčí je Jessica z Karlových Varů

Letos poprvé se také v rámci soutěže hlasovalo o nejoblíbenějšího rodilého mluvčího společnosti Wattsenglish. Vítězkou se stala 27letá Američanka Jessica Gibbs z Karlových Varů. Kvalifikovaní lektoři Wattsenglish působí v současné době již na více než 300 základních a mateřských školách, kde doplňují klasickou školní výuku a vlastně tak pomáhají českým učitelům.

„Výuka angličtiny je v dnešní době prioritou nejen v České republice, ale i v Evropské unii, proto se v našich projektech zaměřujeme právě na ni,“ potvrzuje Šimona Müllerová z Nadačního fondu Prague Post. „Naším cílem je motivovat učitele, kteří dělají svou práci dobře, zodpovědně a se zapálením.“ Nadační fond pořádá soutěž The Best Teacher of English již potřetí a rok od roku se těší stále větší popularitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám