Hlavní obsah

Studenti ekonomie mají o budoucím uplatnění jasno

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř dvě třetiny studentů (61 procent) mají jasnou představu o tom, v jakém oboru chtějí po ukončení studia pracovat. Mezi studenty ekonomie jsou nejoblíbenější finance (37 procent) a odborné služby (27 procent). Přestože si technologie jako svůj vysněný obor vybralo pouze 16 procent studentů, 61 procent dotázaných se domnívá, že právě toto odvětví bude v příštích dvaceti letech nejúspěšnější.

Foto: Profimedia.cz

Mezi studenty ekonomie jsou nejoblíbenější finance.

Článek

Potvrdil to dubnový průzkum mezi studenty převážně ekonomických vysokých škol z 23 zemí včetně České republiky, kteří se zúčastnili mezinárodního finále soutěže KPMG International Case Competition v brazilském São Paulu.

Nespokojí se s jednou firmou

Pouze 21 procent studentů očekává, že během celé své kariéry budou pracovat pouze pro jedinou společnost. Naopak 35 procent považuje tuto možnost za zcela nepravděpodobnou a jednadevadesát procent dotázaných předpokládá, že bude v průběhu své kariéry pracovat minimálně ve třech až čtyřech různých státech světa.

Téměř všichni studenti (92 procent) uvedli, že by budování jejich úspěšné kariéry prospělo, pokud by nastoupili k zaměstnavateli s mezinárodní působností.

Ochota stěhovat se za prací klesá s věkem

Čtyřiaosmdesát procent respondentů také uvedlo, že by se za ideální prací klidně odstěhovali do zahraničí. Přitom z výsledků průzkumu Dojíždění za prací, který realizovala KPMG v roce 2013, vyplývá, že za pracovní nabídkou by se do zahraničí odstěhovalo jen 48 procent Čechů s vysokoškolským diplomem. Ochota Čechů stěhovat se za prací navíc prokazatelně klesá s rostoucím věkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám