Hlavní obsah

Soutěž Podnikavá hlava hledá zajímavé projekty v regionech

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikavá hlava 2011 – tak zní název soutěže o nejlepší podnikatelský záměr, kterou letos již druhým rokem vyhlašuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého (VTP UP) v Olomouci. Akce se koná od 12. ledna do 20. dubna 2011 a jejím partnerem je Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Článek

„Při hledání možností rozvoje podnikatelského prostředí v regionech usilujeme mimo jiné o spolupráci se školami a dalšími regionálními institucemi. Soutěž pro podnikavé hlavy, pořádaná vědeckotechnickým parkem olomoucké univerzity, je k tomu skvělou příležitostí,“ uvedl generální ředitel Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest Miroslav Křížek.

„Hlavním smyslem soutěže je podpořit podnikavost v regionu, k čemuž se snažíme maximálně přispět,“ doplňuje vedoucí regionální kanceláře CzechInvestu v Olomouci Lenka Gondová, která je i členkou soutěžní poroty.

Předložte svůj podnikatelský záměr!

Úkolem soutěžících je předložit soutěžní příspěvek ve formě podnikatelského záměru, který dosud nerealizovali. Jeho následné uskutečnění na trhu přitom není podmínkou. Do soutěže se mohou přihlásit jednotlivci - fyzické osoby starší 18 let nebo soutěžní týmy, v nichž alespoň jeden člen dovršil nejpozději v den uzávěrky soutěže 18 let.

Vedle nejlepšího podnikatelského záměru budou odměněny také dvě další kategorie: Podnikatel v sukních (záštitu převzal Olomoucký kraj) a Nejlepší středoškolák (pod záštitou společnosti společnost 4MOL).

„K vyhlášení této kategorie nás vedla zkušenost z minulého ročníku, kdy studenti SŠ a učilišť byli oproti starším účastníkům soutěže v nevýhodě z hlediska znalostí a praxe. To se odrazilo na odborném a ekonomickém zpracování soutěžního příspěvku, přestože jejich nápady byly mnohdy zajímavé a záměry byly zpracovány vtipně a s nadšením,“ odůvodnil vznik nové kategorie ředitel VTP Jiří Herinek.

Na účastníky do desátého soutěžního místa čekají zajímavé ceny. Vítěz v kategorii Podnikavá hlava si odnese finanční odměnu ve výši 50 tisíc korun a k realizaci výherního soutěžního příspěvku získá pronájem kanceláře o velikosti 36 m2 v Podnikatelském inkubátoru VTP UP na 1 rok zdarma, bezplatně 10 hodin konzultačních služeb měsíčně a další věcné ceny. Držitelé druhého a třetího ocenění získají vedle finanční odměny také notebook, pronájem virtuální kanceláře na 1 rok zdarma a bezplatně 10 hodin konzultačních služeb měsíčně.

V kategorii Nejlepší středoškolák se vítězové mohou těšit na chytrý telefon a finanční odměnu pět tisíc korun. Na nejlepšího Podnikatele v sukních čeká odměna 15 tisíc korun. Slavnostní finále se uskuteční 11. května 2011.

Podrobné informace o soutěži najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám