Hlavní obsah

Škoda Auto v Kvasinách vytvoří až třináct set nových pracovních míst

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto vytvoří v závodě v Kvasinách do roku 2018 až 1 300 nových pracovních míst. Automobilka to potvrdila u příležitosti návštěvy ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové. Do roku 2018 bude firma do závodu v Kvasinách investovat celkem 7,2 miliardy korun a zvýší kapacitu výroby na 280 000 vozů ročně.

Foto: archiv Škoda Auto

Ministryně Michaela Marksová při prohlídce závodu Škoda Auto v Kvasinách s Bohdanem Wojnarem (uprostřed) a Jiřím Černým, vedoucím výroby vozů v Kvasinách.

Článek

Současně s rozvojem výroby bude stát investovat do veřejné infrastruktury a do zlepšení školství a zdravotnictví ve městě a v regionu.

Hnací síla zaměstnanosti v regionu

Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast HR managementu v rozhovoru s ministryní slíbil, že Škodovka zvýší zaměstnanost v závodě v Kvasinách téměř o třetinu. „Další nová pracovní místa vzniknou u dodavatelů v regionu. Škoda Auto je tedy hnací silou zaměstnanosti v regionu. Velice nás těší, že naše investice je doprovázena i plánovanými opatřeními do infrastruktury ze strany státu,“ uvedl Wojnar.

Ministryně Marksová ocenila význam závodu v Kvasinách pro zaměstnanost v České republice: „Velmi si vážím každého zaměstnavatele, který v této zemi vytváří nová pracovní místa. MPSV s úřadem práce je připraveno se společností spolupracovat v oblasti získávání zaměstnanců a zaměstnankyň, ať už se jedná o jejich vyhledávání či rekvalifikaci,“ prohlásila Marksová.

Veřejné investice přilákají další podniky

V březnu letošního roku podepsaly Škoda Auto a vláda České republiky ‚Memorandum o spolupráci’, v němž se obě strany zavázaly ke konkrétním investicím v Kvasinách. Podle

tohoto dokumentu investuje Škodovka do roku 2018 zhruba 7,2 miliardy Kč do rozšíření a modernizace závodu. Česká vláda a Královéhradecký kraj zase plánují veřejné investice zejména do dopravní a technické infrastruktury nejen v Kvasinách, ale i v Královéhradeckém kraji. Zlepšení se má dočkat také školství a zdravotnictví, což by do regionu mělo přilákat další podniky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám