Hlavní obsah

Projekt pomůže lidem, kteří mají problém s návratem do práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pomoci lidem z Ostravska a Novojičínska, kteří mají problémy s návratem do zaměstnání, je cílem nového projektu Institutu komunitního rozvoje (IKOR) v Ostravě, na který Evropská unie a český státní rozpočet přispěly částkou 2,9 miliónu korun. "Pro nezaměstnané ženy, matky či otce po rodičovské dovolené nebo lidi starší 50 let se chystají rekvalifikační a vzdělávací kurzy a poradenství," uvedla ředitelka IKOR Dana Diváková.

Článek

 Kurzy začnou v únoru příštího roku a budou trvat osm až devět měsíců. "Předpokládáme, že vzdělávacími kurzy a poradenstvím projde kolem 200 účastníků. Projekt podporuje rovné příležitosti žen a mužů, je určen pro všechny, kteří mají pocit, že s nimi není jednáno na rovinu. Člověkem z cílové skupiny může být například maminka, která už pracovala, ale má dvě malé děti, kvůli kterým ji zaměstnavatel nevezme zpátky, tak to už může zavánět lehkou diskriminací," uvedla Diváková.

Úřad práce v Ostravě, který eviduje asi 1200 nezaměstnaných žen, případně mužů po rodičovské dovolené, připravované kurzy vítá. "Lidé po rodičovské dovolené mívají v některých případech problémy s návratem na trh práce a každá aktivita, která jim v tom pomůže, je každopádně z naší strany velmi vítána," řekla mluvčí ostravského úřadu práce Svatava Baďurová.

Vzdělávací a poradenská společnost IKOR v minulosti zajišťovala projekt Integra pro 94 uchazeček a podílela se také na projektu Internet pro ženy, které se zúčastnilo na 500 žen z Moravskoslezského kraje. Nové kurzy budou podle Divákové opět zaměřeny na informační technologie, účetnictví a další ekonomické dovednosti, na odbornou praxi či zdokonalení komunikačních schopností a jednání se zaměstnavateli. Lidé se budou školit v Ostravě a ve Studénce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám