Hlavní obsah

Pražský veletrh představí možnosti pomaturitního vzdělávání

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavním městě se chystá Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2019. Jeho již 12. ročník proběhne od úterý 22. do čtvrtka 24. ledna na výstavišti PVA Expo Praha-Letňany v hale číslo 4.

Foto: Pavel Mikula

Z dřívějšího ročníku veletrhu Gaudeamus v Praze. Ilustrační foto

Článek

Veletrh bude pro veřejnost otevřen v úterý a ve středu od 8 do 16 hodin, ve čtvrtek od 8 do 15 hodin.

Akce je zaměřena hlavně na pomaturitní vzdělávání a je informačním zdrojem pro žáky středních škol. Návštěvu lze doporučit studentům jejich 4. a také 3. ročníků – u těch to může přímo ovlivnit volbu maturitních předmětů a následně budoucí studium.

Setkání se studenty VŠ

„Veletrh Gaudeamus v Praze nabízí informace, které studenti nenajdou na internetu ani na dnech otevřených dveří škol,“ tvrdí organizátoři.

Mezi pět nejžádanějších studijních směrů u návštěvníků patří ekonomika, společenské vědy, medicína, jazyky a management.

K informačním kanálům patří zejména přednášky vystavovatelů a možnost osobního setkání se zástupci – a především studenty – jednotlivých škol.

Další součástí je poradenský servis, který dokáže studentům pomoci při volbě jejich budoucího studia a vyhledat vhodnou školu či studijní obor dle jejich preferencí.

Zahraniční univerzity

Veletrh návštěvníkům nabídne 289 zastoupených univerzit, vysokých škol, fakult a jiných vzdělávacích institucí. Žáci si budou moci vybrat z více než pěti tisíc studijních oborů.

Na veletrhu budou zastoupeny univerzity z 15 zemí světa, v prvé řadě z České republiky, Velké Británie, Dánska a Nizozemska, dále z Kanady, Švédska, Slovenska, Švýcarska, Spojených států, Singapuru, Německa, Francie, Rakouska, Španělska a Malty.

Zájemci by měli získat aktuální přehled studijních příležitostí, informace o přijímacím řízení a podmínkách studia, možnost otestovat se elektronickým testem předpokladů pro studium nebo též kariérové poradenství.

Pro pedagogy, výchovné poradce a třídní učitele ze SŠ bude na veletrhu otevřeno nové Pedagogické centrum se speciálním programem přednášek, seminářů a konzultací s odborníky z vysokých škol a MŠMT.

Z registrací studentů na třídenní akci vyplývá, že mezi pět nejžádanějších studijních směrů u návštěvníků patří ekonomika, společenské vědy, medicína, jazyky a management.

Veletrh Gaudeamus se obvykle koná v zimě v Praze a na podzim v Brně. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám