Hlavní obsah

Plzeňská univerzita otevírá nový studijní program zaměřený na stavitelství

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity (FAV ZČU) v Plzni získala akreditaci nového navazujícího magisterského studijního programu Stavební inženýrství – Moderní budovy. Určen je pro studenty s ukončeným bakalářským vzděláním technického směru, ekonomiky i práva. Uchazečům ho fakulta nabízí už pro nadcházející akademický rok 2020/21, přihlášky lze podávat do 24. srpna.

Foto: ZČU

Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity

Článek

Studijní program nabízí dvě specializace, do kterých se mohou hlásit absolventi širokého spektra bakalářských oborů, a to nejen se zaměřením na stavitelství či stavební inženýrství.

VŠCHT získala akreditaci pro ekonomické obory. Výuka začne v září

Věda a školy

Magisterské studium potrvá dva roky a bude profesně orientované, tedy má za cíl vychovávat absolventy pro bezprostřední uplatnění v praxi.

Navrhování nebo řízení provozu budov

„Pro zájemce, kteří chtějí dále rozvíjet své stavební vzdělání, je určena specializace Navrhování a provádění budov. Absolventi najdou uplatnění jako výkonní či vedoucí pracovníci v projekčních, realizačních nebo expertních týmech v oblastech projekce či provádění pozemních staveb, případně na stavebních úřadech a odborech,“ uvedla mluvčí ZČU Šárka Stará.

Nejen pro stavaře, ale i pro absolventy jinak technicky zaměřených a také ekonomických nebo právních bakalářských programů je v nabídce specializace Správa a řízení provozu budov.

Foto: ZČU

Ilustrační foto k oblasti stavebnictví

„Studium připraví absolventy k výkonu manažerských pozic ve facility managementu, v developerských společnostech, na odborech správy majetku samospráv či státních institucí, ale i ve finančních ústavech v oblasti úvěrování stavebních investic. Obě specializace splňují požadavky České komory autorizovaných inženýrů a techniků pro autorizaci absolventů v oboru Pozemní stavby,“ dodala Stará.

Výuku budou kromě akademiků z FAV a Fakulty ekonomické ZČU zajišťovat i odborníci z praxe.

Jaderná fakulta připravila nový studijní program - vyřazování jaderných zařízení z provozu

Věda a školy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám