Hlavní obsah

O stáže ve firmách je nebývalý zájem

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o projekt Stáže ve firmách – vzdělávání praxí předčil očekávání a k dnešnímu dni eviduje již pět tisíc stáží. Dobrou zprávou pro zájemce je, že díky úsporám v rozpočtu se stáží nakonec uskuteční o zhruba tisícovku více, než se plánovalo.

Foto: Profimedia.cz

Firmy dávají přednost lidem s prokazatelnou praxí.

Článek

Celkový počet stáží se tak bude pohybovat okolo šesti tisíc. Celkově je evidovaných 8 250 zaregistrovaných poskytovatelů a téměř 30 tisíc zájemců o stáž.

Projekt bude mít pokračování

„Téměř 20 procent stážistů po skončení stáže poskytovatelé zaměstnali, dalším přibližně 20 procentům nabídli externí spolupráci. Rádi bychom na stávající projekt navázali, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR plánuje v polovině ledna vypsat výzvu,“ říká Veronika Pelíšková, ředitelka Fondu dalšího vzdělávání, příspěvkové organizace MPSV.

Začarovaný kruh

Další projekt – Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání – je určen především žákům a studentům posledního ročníku středních, vyšších odborných a vysokých škol, kteří bez praxe obtížně hledají vhodné zaměstnání. Firmy dávají přednost lidem s prokazatelnou praxí, a tak se absolventi dostávají do začarovaného kruhu – bez praxe nezískají práci, bez práce není praxe. V tomto systému je zaregistrováno přes pět tisíc zájemců o stáž a téměř 1500 poskytovatelů.

„Před koncem roku jsme odeslali ke schválení projekt Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání II. Ten je momentálně v procesu hodnocení. Pokud bude schválen, jeho realizace by mohla začít již na jaře,“ nastiňuje plány do budoucnosti Veronika Pelíšková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám