Hlavní obsah

Nové učebny pro handicapované děti v České Lípě

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětapadesát dětí trpící autismem a kombinovanými vadami zahájilo školní rok již v nových prostorách na ZŠ Speciální v České Lípě. Nově bezbariérový pavilón za 8,2 miliónu korun má tři nové učebny, spací a rehabilitační prostory a například také cvičnou kuchyň. Důstojné zázemí budou mít také pedagogové.

Foto: Jaroslav Švehla , Právo

Handicapované děti se učí v nových prostorách.

Článek

„Je to výhoda především pro vozíčkáře. Dosavadní prostory byly skutečně stísněné,“ řekla ředitelka školy Jindřiška Pomikálková, která věří, že se v dohledné době městu podaří získat peníze na výstavbu speciální tělocvičny, jež dětem schází.

Škola jim stála za přestěhování

Díky pedagogickým úspěchům do ZŠ Speciální v České Lípě dojíždí zhruba polovina dětí s nejrůznějšími handicapy z okolních okresů. „Někteří se kvůli naší škole do České Lípy dokonce přestěhovali z Mladé Boleslavi,“ uvedla ředitelka.

Doposud školu financuje město a sponzoři, Liberecký kraj finančně přispívá na asistenty pedagogů, ale částky jsou rok od roku menší.

„Škola plní svým zaměřením nadregionální roli a Liberecký kraj by ji měl finančně podporovat,“ uvedla náměstkyně ministra školství Eva Bartoňová (ODS), která se zúčastnila slavnostního otevření nového pavilónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám