Hlavní obsah

Nová soutěž má dětem připomenout význam duševního vlastnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Mezinárodní obchodní komora v ČR společně vyhlásily soutěž na téma duševní vlastnictví s názvem Respektuji originál. Cílem soutěže je zvýšit povědomí žáků ve věku 11 – 18 let o problematice duševního vlastnictví, zábavnou formou vysvětlit, co jsou práva z duševního vlastnictví, proč je důležité je respektovat a upozorňovat na jejich případné porušování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soutěžící týmy mají za úkol do 30. listopadu 2010 natočit minutové video na téma originalita, o vybraných snímcích bude poté ve finále hlasovat veřejnost. Vítězové soutěže obdrží v lednu 2011 hodnotné věcné ceny, poukaz na pobyt na horách nebo zájezd do Evropského parlamentu.

Registrace a všechny potřebné informace o soutěži jsou k dispozici zde. Průvodcem soutěže je zpěvák a herec Braňo Polák, kampaň a soutěž podporují další známé osobnosti, jako je například zpěvačka Ewa Farná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám