Hlavní obsah

Nedostatek lidí v přepravě a logistice před Vánocemi roste

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční předvánoční nápor na přepravce a internetové obchody ještě zvýšil nedostatek kvalitních uchazečů o práci, s nímž se firmy z oblasti přepravy a logistiky potýkají. Podle Asociace pro elektronickou komerci letos Češi na internetu v průběhu vánoční sezóny utratí o pětinu více než loni, počty zásilek tak stouply meziročně o desítky procent.

Foto: archiv Damejidlo.cz

Kvalitní pracovníky postrádá pro svůj další rozvoj i firma Dáme jidlo.cz.

Článek

Zatímco objemy prodejů internetových obchodů stoupají, přepravní a logistické firmy stále obtížněji hledají kvalitní pracovníky. To potvrzují i údaje serveru Profesia.cz.

Lidé mají chuť nakupovat

„Tradiční předvánoční růst poptávky po řidičích, skladových manipulantech a operátorech nebo prodavačích letos zesiluje dobrá kondice české ekonomiky a chuť lidí nakupovat. Firmy stále obtížněji shánějí kvalitní uchazeče, což vede k růstu nabízených platů, a to i pro sezónní pracovníky a brigádníky,“ říká Zuzana Lincová, ředitelka pracovního portálu Profesia.cz.

Dvacet tisíc dočasných míst

Největší nápor související s předvánočními nákupy očekávají firmy v následujících dnech. I když plánovitě navyšují počty zaměstnanců v listopadu a prosinci až na dvojnásobek a přijímají i velké množství brigádníků, podle údajů z personálních agentur vznikne v internetových obchodech a u přepravních firem až 20 tisíc dočasných pracovních míst.

Kvalitních pracovníků je nedostatek

Nedostatek kvalitních uchazečů o práci ale není jen důsledkem předvánoční nákupní vlny, jak potvrzuje i Lukáš Uhl, ředitel společnosti Dámejídlo.cz. „Jako rychle rostoucí služba v současné době přímo nebo nepřímo zaměstnáváme již více než tisíc lidí, z toho přes 150 kurýrů. Rozvoj naší dodávkové sítě vyžaduje přijímání dalších, a to po celé republice. V současné době působíme ve všech krajích Čech a Moravy a dodáváme jídlo z více než dvou tisíc restaurací. Měsíčně nabereme v průměru deset nových kurýrů, nicméně stále to nestačí. Potřebujeme kvalitní pracovníky, a těch momentálně není na trhu mnoho,“ připomíná Uhl.

Reklama

Výběr článků

Načítám