Hlavní obsah

Na setkání koučů přijedou do Prahy „trenéři“ špičkových manažerů

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká asociace koučů (ČAKO) pořádá ve dnech 3. - 4. února 2011 v Praze Mezinárodní setkání koučů. Na tuto prestižní konferenci přijedou i odborníci, kteří se věnují rozvoji top manažerů v nadnárodních a globálních společnostech.

Foto: Profimedia.cz

I špičkoví manažeři se mohou dále rozvíjet s pomocí svých koučů.

Článek

Setkání zve kouče a profesionály, zástupce různých škol a směrů koučování v oblastech podnikání, sportu i osobního života, ke společné mezinárodní spolupráci nad tímto fenoménem.

Je určeno všem, kteří mají snahu se zapojit do procesu profesionalizace koučování jako efektivního přístupu ke zvyšování výkonnosti. Náplní konference budou přednášky renomovaných odborníků a workshopy.

Mezi hlavní zahraniční osobnosti tohoto setkání patří John Leary-Joyce, John Raddall, Soren Holm a Tom Robson, české a slovenské špičkové kouče zastoupí například Radvan Bahbouh, Peter Benkovič nebo Klára Hejduková.

„Toto setkání je vyjímečné tím, že nabízí program velkému okruhu lidí od zájemců o koučování až po profesionální kouče, a to prostřednictvím workshopů, které povedou i naši zahraniční hosté. Program je vhodný i pro manažery, kteří mají zájem o zvyšování svých kompetencí,“ říká Eva Jedličková, prezidentka ČAKO.

Co je koučování

Koučování je podle odborných definic proces kontinuální podpory klienta při stanovování a dosahování jeho vlastních profesních či osobních cílů. Tento proces vede k trvalému zvyšování schopností klienta, přičemž kouč klientovi ponechává odpovědnost jak za stanovování cílů a hledání cest k nim, tak i za dosažení konečného výsledku. Kouč není expertem na obor svého klienta, nýbrž profesionálem na efektivitu práce s lidmi – doprovází koučovaného v hledání jeho vlastních cest, respektuje jeho zdroje a je mu partnerem při volbě co nejefektivnějšího postupu k cíli. K výsledným efektům dochází díky vzájemné synergii profesionality kouče a aktivity partnera.

Více o koučování a programu konference najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám