Hlavní obsah

Na policejním ředitelství v Liberci vzniklo 87 nových míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Nové krajské ředitelství policie v Liberci vytvořilo v době hospodářské krize téměř stovku nových pracovních míst. Vzniklo k 1. lednu a přijalo i 37 lidí, kteří patřili mezi klienty úřadu práce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O 87 nových míst pro civilní zaměstnance na krajském ředitelství policie se ucházelo 600 zájemců. Novinářům to dnes řekl krajský policejní ředitel Milan Franko.

V Libereckém kraji nemělo na konci loňského roku práci skoro 26 000 lidí a nezaměstnanost překročila 11 procent. Na jedno volné místo připadalo téměř 22 uchazečů. "Mezi přijatými civilními zaměstnanci je asi třetina vysokoškoláků a zbytek tvoří středoškoláci. Někteří nedávno skončili střední nebo vysokou školu, vzali jsme však i řadu zkušených odborníků na ekonomiku nebo na počítače ve věku okolo 55 let. O vzdělané lidi nebyla při výběru nouze," dodal Franko.

"Civilové" pracují průměrně za 21 000 Kč

Další civilní zaměstnance už nyní liberecké policejní ředitelství nebere. "Lidé stále telefonují nebo píší, že by u nás chtěli pracovat, musíme je však odmítat," uvedl Franko. Průměrný plat občanských zaměstnanců na policejním ředitelství se pohybuje okolo 21 000 korun.

S novými civilními zaměstnanci uzavírá policie smlouvy na jeden rok. "Chceme je prověřit. Nelze vyloučit, že se u výběrového řízení někdo přetvařuje, a pak se ukáže, že nedokáže pracovat tak kvalitně, jak potřebujeme," upozornil Franko.

Krajské ředitelství v Liberci zaměstnává 256 civilních zaměstnanců, ve čtyřech okresech jich pracuje dalších 66. V kraji slouží přes 1400 policistů - asi o 35 méně, než jsou plánované stavy. Jejich průměrná mzda dosahuje přibližně 32 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám