Hlavní obsah

Maturanti se mohou připravovat on-line a zdarma

Novinky, kil

Každoročně čekají studenty posledních ročníků středních škol v závěru školního roku státní maturitní zkoušky. Tentokrát ale budou mít dobrého pomocníka v podobě projektu Nový Amos. Ten nabízí materiály ke státním maturitám z českého jazyka, angličtiny a dalších čtyř cizích jazyků na specializovaných webech. Nově autoři spustili také stránky věnující se maturitě z matematiky. Pro všechny účastníky státní maturity je přístup k těmto zdrojům vypracovaným středoškolskými učiteli bezplatný.

Foto: Profimedia.cz

Maturanti se mohou připravit na písemnou práci i na ústní zkoušku.

Článek

Jednou ze stránek provozovaných Novým Amosem je StátníMaturita-Čeština.cz, kde studenti najdou výsledky didaktického testu z českého jazyka a literatury předchozích ročníků, všechna zadání, jejich řešení a správné odpovědi a také veškerá zadání písemných prací. Zároveň jsou rozebrány i části ústní zkoušky z češtiny, především umělecký text. Maturanti si tak mohou procvičovat všechny dostupné varianty testů a připravit se na písemnou práci i na ústní zkoušku.

Reakce na poptávku studentů

Projekt Nový Amos vznikl současně se státními maturitami jako reakce na vysokou poptávku studentů po aktuálních informacích. Za projektem stojí dva přátelé ze střední školy: Jiří, který je v současnosti středoškolským pedagogem, zatímco Tomáš pracuje v on-line marketingu. Právě díky spojení školství s on-line světem vznikla v podstatě virtuální třída, kde se studenti dozvědí vše potřebné k nastávající životní zkoušce.

Zábavná forma výuky

"Snažíme se o neformální zaujetí maturantů zábavnou formou. Proto mají na sociálních sítích jednotlivé maturitní stránky desetitisíce fanoušků a jejich počet každým dnem roste, studentům se Nový Amos líbí," přibližuje obsah webu spoluzakladatel Tomáš Trejbal s tím, že návštěvnost stránek je častokrát přes 500 tisíc návštěv měsíčně. "V květnu 2015 očekáváme návštěvnost vysoce nad miliónem," dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám