Hlavní obsah

Lego rozšíří kladenskou výrobu, investuje 1,2 miliardy korun a zaměstná 200 lidí

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Dánská společnost Lego už více než deset let vyrábí část komponent pro své stavebnice v Kladně. Zaměstnává tu kolem 1200 lidí. Teď se rozhodla výrobu za 1,2 miliardy korun rozšířit a zaměstnat další dvě stovky pracovníků. Kromě výroby kostiček se v Kladně například vymýšlí a projektují obří modely pro zábavní park Legoland.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Firma plánuje podstatně rozšířit výrobu ve stávajícím podniku. Projekt minulý týden představila veřejnosti za účasti předsedy vlády Petra Nečase, ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka, generálního ředitele agentury CzechInvest Miroslava Křížka a primátora města Kladna Dana Jiránka.

„Vážím si každé firmy, která se rozhodla investovat v České republice. Rozšíření výroby společnosti Lego přinese Kladnu nejen stovky nových pracovních míst, ale také posílí prestiž celého regionu. Vnímám to jako výsledek příkladné spolupráce magistrátu, investora a agentury CzechInvest“, říká premiér Nečas.

Přesvědčit Dány k investici v Kladně osobně pomáhal i ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. "Jednání byla o to jednodušší, že LEGO už má letité zkušenosti s přívětivým podnikatelským prostředím, které kladenská radnice v regionu dlouhodobě buduje. Samozřejmě pomohla také kvalitní práce naší agentury CzechInvest," dodává Kocourek.

„Několikaměsíční úsilí pracovníků CzechInvestu a služby naší agentury poskytnuté výrobci populárních kostiček se vyplatily. Velkou konkurencí pro Českou republiku bylo Maďarsko, kde už Lego jeden závod také má,“ upozorňuje generální ředitel CzechInvestu Miroslav Křížek.

Významnou roli na rozhodování společnosti mělo přímo Statutární město Kladno. „Jsem rád, že dlouhodobá jednání města se společností Lego nesou opět úspěch, a Kladno tak bude mít další nová pracovní místa. Věřím, že rozvoj Lega na Kladně ještě zdaleka nekončí,“ doplňuje dopad na zaměstnanost primátor města Kladna Dan Jiránek.

Reklama

Výběr článků

Načítám