Hlavní obsah

Krvavý superměsíc přinese apokalypsu, tvrdí americký pastor

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Superměsíc zbarvený do ruda se na obloze objeví 28. září. Podle amerického pastora Johna Hageeho by tato vzácná astrologická událost mohla znamenat konec světa, napsal server dailymail.co.uk. Apokalypsu totiž předpovídá proroctví ze Starého zákona.

Foto: Profimedia.cz

Krvavý měsíc

Článek

Jedná se o poslední ze čtyř úplných zatmění Měsíce v úplňku. K tomu dochází, když Měsíc přejde do stínu planety Země, a lom světla potom zahalí Měsíc do rudé barvy.

K poslednímu zatmění z takzvané tetrády dojde 28. září, kdy bude „krvavý měsíc” nejblíže Zemi. Proto bude vypadat až o 14 procent větší a bude třicetkrát jasnější než obvykle.

Někteří křesťané věří, že tato nebeská událost může znamenat začátek strašných událostí. Jejich tvrzení je založeno na pasáži z Bible, která říká: „Slunce se obrátí v tmu a měsíc v krev, než přijde veliký a hrozný Hospodinův den.”

Foto: Profimedia.cz

Pastor John Hagee

Propojení se židovskými svátky

Jejich obavám nenapomáhá ani fakt, že každý z krvavých měsíců této tetrády připadl na židovský svátek. 14. dubna 2014 začali Židé slavit Pesach, na 8. října připadl Svátek stánků. Letos je tomu také tak. Pesach se slavil od 4. dubna a Svátek stánků začne právě 28. září.

Pastor John Hagee tvrdí, že každou tetrádu následoval svátek v židovském kalendáři, a navíc se staly významné náboženské události. Při první tetrádě v roce 1493 vyhnala inkvizice Židy ze Španělska. Druhá událost se stala v roce 1949 po založení státu Izrael. V roce 1967 potom přišla šestidenní arabsko-izraelská válka.

„Něco se brzy změní”

Apokalypsu, kterou předpovídá starozákonní proroctví, označil pastor jako „obrovsky významnou událost pro celý svět”. „Není to něco, co by dali dohromady duchovní,“ říká notoricky otevřený pastor, který je autorem knihy o tetrádě s názvem Čtyři krvavé měsíce: Něco se brzy změní.

Ve své knize pastor píše: „Nebesa jsou Božím billboardem.”

„Bůh posílá signály na Zem a my si jich nevšímáme. Dva krvavé měsíce v letech 2014 a 2015 ukazovaly k dramatickým událostem na Středním východě, jejichž výsledek vedl ke změnám po celém světě,” varuje Hagee.

Od roku 1900 byl takový superměsíc k vidění jen pětkrát - při zatmění v letech 1910, 1928, 1946, 1964 a 1982.

Reklama

Výběr článků

Načítám