Hlavní obsah

Kreslený ředitel pomáhá brněnskému Siemensu vyhýbat se pracovním úrazům

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dva roky bez úrazu s následnou pracovní neschopností oslavili v brněnském závodě firmy Siemens na výrobu průmyslových parních turbín. Kromě důsledného dodržování směrnic a předpisů jim k tomu pomohl i komiks s generálním ředitelem v hlavní úloze.

Článek

„Často si více než nařízení pamatujeme vtip,“ říká Vladimír Štěpán, generální ředitel Siemens Industrial Turbomachinery. I on připouští, že největší pozornost přitahuje komiks s jeho karikaturou.

Podle statistiky dochází ve firmě jako Siemens, který v Brně zaměstnává na 750 lidí, k deseti úrazům s pracovní neschopností ročně.

„Jsme rádi, že naši zaměstnanci se této statistice vymykají. Pouze při uvážlivém jednání a při dodržování všech pravidel bezpečného chování se můžeme, navíc s pocitem dobře odvedené práce, v pořádku vracet ke svým rodinám,“ podotýká Štěpán v tiskové zprávě firmy.

Aktuální počet dnů bez nehody vidí zaměstnanci na obrazovkách při příchodu i odchodu z práce, a to ještě více posiluje společnou motivaci tuto rekordní řadu nepřerušit.

S turbínami z Brna se můžete setkat například v průmyslových a městských teplárnách,

spalovnách odpadu a biomasy, v papírnách nebo cukrovarech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám