Hlavní obsah

Kolínská automobilka TPCA vypsala témata diplomových prací

– Kolín
Právo, ťas

TPCA zahájila výběr studentů českých vysokých škol pro odborné stáže. TPCA spolupracuje se školami a jejich studenty systematicky již od roku 2007. Od té doby již stáž v kolínské automobilce absolvovalo 22 mladých studentů, převážně techniků. Dalších 17 studentů ve spolupráci s inženýry TPCA vypracovalo svou diplomovou práci.

Článek

„Pro letošní rok jsme vypsali 15 témat pro diplomové práce,“ říká Radek Vošta, personální ředitel TPCA. „Spolupráce se školami se však neomezuje pouze na stáže a diplomové práce. Pro žáky posledních ročníků základních škol pořádáme komentované prohlídky továrny,“ doplnil nabídku pro školy Radek Vošta. TPCA úzce spolupracuje i se středními školami v regionu. Například s SPŠ Kolín připravila projekt inovace vzdělávacího plánu, který byl podpořen i z fondů Evropské unie.

TPCA podporuje technické vzdělávání i finančně. Prostřednictvím grantového programu TPCA Partnerství pro Kolínsko věnovala na vybavení odborných škol v regionu již více než dva milióny korun. Na půdě Sdružení automobilového průmyslu pak iniciovala spuštění portálu propagujícího technické obory Auta nás baví.cz.

Odborné stáže v TPCA

Odborné půlroční stáže je možné realizovat ve dvou cyklech. Zájemci o stáž v TPCA projdou standardním výběrovým řízením a pokud uspějí před výběrovou komisí složenou z manažerů firmy, získají nabídku na placenou stáž v předem definovaném oddělení a s předem definovaným úkolem.

Následně získají potřebná školení vycházející z know-how mateřských společností na projektové řízení a standardní reporting projektů používaný ve všech pobočkách skupiny Toyota po celém světě, tzv. A3 report. Výsledky svěřeného projektu prezentují v anglickém jazyce nejvyššímu vedení firmy.

Studenti, kteří úspěšně absolvují stáž, mohou po jejím skončení nastoupit do TPCA jako zaměstnanci. V případě, že automobilka nemá v té chvíli vhodnou volnou pozici, nabídne nejlepším stážistům prodloužení stáže o dalších 6 měsíců.

Diplomové práce

TPCA již od roku 2007 vypisuje i nabídku témat diplomových prací. V letošním roce je připraveno celkem 15 témat, zejména z oblasti strojírenství, ale také životního prostředí jako například Používání alternativních zdrojů energie či témata v oblasti personalistiky. Výsledky práce jsou opět v angličtině prezentovány nejvyššímu vedení firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám