Hlavní obsah

Italští školáci si oblíbili Prahu, jezdí sem na výlety stále častěji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do Prahy od ledna do dubna zavítalo na výlet na 70 000 organizovaných italských žáků a studentů, což je meziročně o čtyři procenta více. Vyplývá to z průzkumu státní agentury CzechTourism. Italové v této oblasti cestovního ruchu nemají konkurenci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Vzhledem ke specifickému chování italské mládeže nepatří tento segment mezi nejoblíbenější. Nicméně se jedná o produkt, který sice nepřináší velké zisky leteckým společnostem ani hotelům, pomáhá však významně vylepšit jejich obsazenost v období, které je fakticky mrtvé," píše agentura ve zprávě z průzkumu.

Školní turistika je italský fenomén, který uvádí do pohybu až 2,5 miliónu studentů ročně, 60 procent z nich přitom cestuje do zahraničí. Hlavní sezona školních výletů je v Itálii od ledna do dubna.

Nejčastěji používaný dopravní prostředek je autobus, který využívá 62 procent školních výletů, následuje doprava letadlem. Průměrné náklady na cestu činí 290 euro na osobu.

"Vnímáme italské studenty v Praze jako sázku na budoucnost. Pokud se jim destinace zalíbí, přicestují příště s přítelkyní nebo přítelem, později s rodinou," uvedl ředitel italského zastoupení CzechTourismu Luboš Rosenberg.

Kromě Italů míří do České republiky každým rokem studentské skupiny z Německa, Španělska, Řecka a Británie.

Reklama

Výběr článků

Načítám