Hlavní obsah

Institut CEMI podpoří stipendiem vzdělávání hendikepovaných

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzdělávací institut CEMI (Central European Management Institut) se rozhodl podpořit formou stipendia vzdělávání zdravotně hendikepovaných lidí. V rámci programu tak mohou vybraní zájemci získat stipendium ve výši od 50 do 100 % ceny studia a získat titul MBA či LLM.

Foto: Archiv CEMI

Studenti CEMI při přednášce.

Článek

Stipendium může být uděleno v plné výši standardního školného, které činí 99 000,- korun bez DPH. Při výběru uchazečů je důležitá motivace i příběh, jak může studium pomoci jiným zdravotně postiženým lidem.

Vzdělání je nenahraditelné

„Institut CEMI podporuje organizace a projekty, které se snaží usnadnit život těm, pro něž není vzdělání jednoduše dosažitelné. Vzdělání je nenahraditelné a pomáhá dělat svět lepším,“ říká ředitel institutu CEMI Štěpán Mika.

Podle vedení institutu navíc on-line výuka prostřednictvím moderního e-learningového systému Fronter studium usnadňuje. Zejména v případech, kdy se chtějí studia zúčastnit i paraplegici či lidé s roztroušenou sklerózou. Více informací na www.cemi.cz.

Jak se zapojit do programu

Žadatel musí splňovat všeobecné podmínky pro přijetí ke studiu na institutu, tedy mít vysokoškolské vzdělání či středoškolské vzdělání s maturitou a odpovídající manažerskou praxí. Žadatelem o stipendium se rozumí zdravotně handicapovaný člověk vlastnící průkaz TP, ZTP či ZTP/P nebo jiné potvrzení o zdravotním postižení. Stipendium je poskytováno na základě individuálního posouzení.

„Věřím, že budeme moci poskytnout stipendium co největšímu počtu uchazečů, zejména takových, kteří díky získaným znalostem pomohou dalším handicapovaným osobám,“ říká Štěpán Mika.

Co programy nabízejí

Titul MBA (Master of Business Administration) je udělován jako neakademický profesní titul, psaný za jménem. Nejedná se tudíž o náhradu vysokoškolského vzdělání, ale o celoživotní kariérní vzdělávání, které vysokoškolské studium vhodně doplňuje a dále rozšiřuje.

Titul LLM (Corporate Master of Laws) je určen především pro právníky, ať již podnikové, samostatně působící, či pracovníky právních kanceláří. Program zahrnuje předměty specializované na danou oblast práva, např. korporátní právo, Corporate Governance či insolvenční právo a způsoby řešení úpadku. Studenti absolvují také předměty jako je hospodářské a obchodní právo EU, evropské i mezinárodní právo soukromé či právo mezinárodního obchodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám