Hlavní obsah

Diakonie udělovala ocenění nejlepším pečovatelům a pečovatelkám roku 2010

– Praha
Právo, ťas

Ocenění Pečovatelka roku a Pečovatel roku 2010 udělily včera Středisko křesťanské pomoci Českobratrské církve evangelické v Praze ve spolupráci s Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR deseti obětavým ženám a mužům. Komise odborníků ze sociální oblasti vybírala na základě nominačních dopisů a na základě vlastních výpovědí nominovaných.

Článek

„Naše společnost náročnost tohoto povolání příliš nevnímá a nedoceňuje, proto chceme  popřát pozornosti této profesi prostřednictvím ocenění několika z nejlepších pracovníků,“ říká Libuše Roytová, ředitelka Diakonie ČCE – SKP v Praze. Ocenění byla letos udělena už poosmé.

„Zdálo by se, že to základní, nám lidem společné – tedy hygiena, nasycení, uklizený domov, společenský kontakt -, je téměř u všech lidí stejné a k zvládnutí této práce stačí minimální znalosti,“ upozorňuje Roytová. Jen člověk vybavený citlivostí, rozhledem, pohotovostí a moudrostí je ale podle ní schopen dobře vnímat to, co se z individuality člověka v těch nejzákladnějších obecných potřebách projevuje.

Jednou z oceněných byla také pečovatelka Eliška Brodská z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Mezi nominovanými není žádným nováčkem. Na svém kontě má už jeden  titul a čtyři ocenění nejlepší pečovatelka roku. Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 získalo ocenění už šestkrát.

Svoji „kandidátku“ doprovodil na slavnostní vyhlášení výsledků v prostorách Novoměstské radnice zástupce starosty MČ Prahy 5 a radní pro sociální oblast Petr Lachnit (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám