Hlavní obsah

Delta nabídne odstupné 30 tisícům zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATLANTA

Americká letecká společnost Delta Air Lines nabídne odstupné asi 30.000 zaměstnancům. Je to více než polovina ze zhruba 55.000 lidí, které podnik ke konci loňského roku zaměstnával. Firmu k tomuto kroku vede nutnost restrukturalizace a snaha vyrovnat se s růstem cen pohonných hmot.

Článek

Delta se rovněž snažila uzavřít dohodu o fúzi se svým rivalem Northwest Airlines, její snahy ale podle agentury AP selhávají. Kromě toho o dalších pět procent sníží kapacitu na domácích linkách.

Šéfové podniku ve zprávě zaměstnancům sdělili, že cílem firmy je zrušit asi 2000 míst v administrativě a managementu. U tohoto počtu Delta spoléhá především na dobrovolný odchod, přirozený úbytek a na rozvázání pracovního poměru na základě dalších programů, kterých využívá.

Mluvčí společnosti řekla, že pokud bude s odstupným souhlasit více lidí, než s kolika firma počítá, Delta jim odchod umožní. Odstupné se bude týkat především těch, které Delta zaměstnává na plný úvazek.

Delta a Northwest Airlines v posledních měsících zkoumaly možnost fúze. Začátkem března ale padly naděje, že by bylo možné rychle se dohodnout na konkrétních podmínkách, protože piloti obou společností stále nenacházeli společnou řeč. Bez dohody pilotů zřejmě ani nemá smysl se o spojení leteckých společností pokoušet, uvedla agentura AP.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám