Hlavní obsah

CzechInvest: Program Rozvoj rozdělí další dvě miliardy korun

Další dvě miliardy korun mohou získat podnikatelé z programu Rozvoj určeného pro malé a střední podniky z regionů s vyšší mírou nezaměstnanosti. Ministerstvo průmyslu a obchodu dnes totiž vyhlásilo podmínky pro získání dotace z třetí výzvy tohoto programu, který je součástí operačního programu Podnikání a inovace (OPPI).

Článek

"Podpora firem s méně než 250 zaměstnanci podnikajících v hospodářsky nejvíce postižených regionech, právě tak, jak to dělá program Rozvoj, je pro naši zemi velmi užitečná. Malé a střední podniky si mohou pořídit stroje a vybavení, které zefektivní jejich práci, a tím je posunou výš na žebříčku konkurenceschopnosti," sdělila pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová.

Dotace v hodnotě od jednoho do 20 miliónů korun na jeden projekt podpoří například nákup strojů a zařízení anebo pořízení patentových licencí souvisejících s nákupem strojů a zařízení. Díky moderním technologiím se pak firmy budou moci podle Rudyšarové ucházet o kvalitnější zakázky, čímž se zvýší pravděpodobnost udržení pracovních míst v regionech, které sužuje vysoká nezaměstnanost.

"Novinkou v aktuální výzvě je rozšíření počtu regionů, v nichž podniky dosáhnou na dotaci. Nově bude možné podpořit projekty realizované v okresech Tachov, Blansko, Jablonec nad Nisou, Kroměříž, Semily, Liberec, Břeclav a Cheb či v regionu obcí s rozšířenou působností Světlá nad Sázavou a Vítkov," podotkla mluvčí CzechInvestu Lucie Kocourková.

Žádost o dotace ze třetí výzvy programu Rozvoj budou moci malí a střední podnikatelé agentuře CzechInvest posílat od 1. května do 1. srpna 2010 prostřednictvím aplikace eAccount. Ta je dostupná na adrese www.czechinvest.org.

OPPI mezi zpracovatelské podniky, centra sdílených služeb a technologická centra rozdělí v období 2007 až 2013 zhruba 100 miliard korun. Řídicím orgánem operačního programu je ministerstvo průmyslu a obchodu, dotace zprostředkuje CzechInvest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám