Hlavní obsah

Američanky si myslí, že za kariéru vděčí tomu, jak vypadají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Skoro všechny pracující Američanky se domnívají, že pro jejich pracovní úspěch je rozhodující to, jak vypadají. Pětina z žen, které stojí ve vedení podniků, přiznala, že upřela povýšení nebo zvýšení platu zaměstnankyním kvůli tomu, že se špatně oblékaly.

Článek

Vyplývá to z průzkumu provedeném mezi čtenářkami časopisu PINK a zákaznicemi obchodní společnosti zaměřené na ženy Corset Personal Styling.

Mezi dotazovanými byly kromě jiných manažerky, ženy ve vysokých funkcích a majitelky podniků. O tom, že jejich kariéru ovlivnil jejich vzhled, bylo přesvědčeno 98 procent účastnic průzkumu. Pětapadesát procent dotázaných má často pocit, že nemají co na sebe, a 40 procent si je vědomo, že si kupují šaty stále téhož stylu. Téměř polovina má výčitky, že moc často volí černou barvu, o něco víc než polovina nedokáže v obchodech najít moderní a přitom vhodný oděv.

Dvaadvacet procent žen ve vysokých pozicích přiznalo, že odmítlo povýšit nebo zvýšit plat podřízené ženě kvůli jejímu oblečení. Průzkum byl proveden prostřednictvím internetu od konce září do 11. října. Časopis PINK vychází v Atlantě a zaměřuje se na zaměstnané ženy, minneapoliská společnost Corset Personal Styling nabízí katalog oblečení přizpůsobeného typu zákaznic. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám