Hlavní obsah

Zvlněná krajina v okolí Luhačovic je jak stvořená k výletům na běžkách

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luhačovice, největší a nejhezčí moravské lázně, nabízejí řadu příležitostí k trávení volného času i v zimě. Blízkost horského masivu Bílých Karpat se projevuje nejen svěžím vzduchem, ale i bohatou sněhovou nadílkou. Zvlněná krajina s krásnými výhledy je jako stvořená pro zimní výlety na běžkách.

Foto: Archiv resortu Luhačovice

Terény pro běžky jsou v okolí Luhačovic pohádkové

Článek

Návštěvníků lázeňského města Luhačovic a blízkého okolí, kteří objevili kouzlo zimních pobytů za příznivé ceny ve špičkově vybavených hotelích a lázeňských domech, každoročně přibývá. Pro jejich informovanost, ale i širokou veřejnost,  připravila obecně prospěšná společnost Luhačovické Zálesí webovou aplikaci o běžeckých stopách v okolí Luhačovic, Slavičína a Velkého Ořechova.

Trasy jsou podrobně popsány včetně mapového doprovodu, nechybí údaje o výškovém profilu i aktuální informace o úpravě stop. 

„Nejsme zrovna vysokohorským prostředím, ale do nížin máme taky daleko. Když paní Zima pokryje naše louky i lesy bílou peřinou, neváháme a pro přívržence bílé stopy upravujeme krásné okruhy po našem Zálesí. Napojit se můžete hned v několika obcích regionu a nepochybně zážitek bude stát za to,“ tvrdí RNDr. Roman Kašpar, ředitel Luhačovské Zálesí, o.p.s.

Běžkaři se mohou při dostatku sněhu těšit na řadu kilometrů upravených stop po těch nejzajímavějších koutech v okolí Luhačovic. Po připravených trasách je možné se dostat například ke zřícenině hradu Světlova, ale také k monumentální věži kostela sv. Martina v Pozlovicích nebo objevit romantické výhledy v okolí Velkého Ořechova.

Aktuálně je stopa upravena mezi hotely Niva a Vega.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám