Hlavní obsah

Zvířata a lidé v kresbách Pavla Kantorka budou k vidění v Liberci

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský spolek InGraden připravil za podpory města Liberec výstavu humoristy Pavla Kantorka nazvanou Zvířata a lidé. Bude k vidění v Liberci, na zahradě Kulturního a společenského centra Lidové sady. Výstava se otevře 1. července a potrvá celé prázdniny, do 30. srpna.

Foto: Barbora Horešovská

Kresba Pavla Kantorka

Článek

Výstava pod širým nebem nabídne humorné zpestření pro všechny návštěvníky Lidových sadů a sousedící liberecké zoo. Ke zhlédnutí bude vystaveno 40 velkoformátových vtipů, jejichž hlavními postavami jsou nejrůznější zástupci zvířecí říše.

Pavel Kantorek s nadhledem a dobrým pozorovacím talentem komentuje situace, které se objevují ve vztahu mezi lidmi a zvířecími mazlíčky nebo v polidštěné komunikaci mezi různými druhy zvířat. Jeho vtipy jsou velice oblíbené, jelikož se týkají situací, které každý zná, ale zároveň pootáčí perspektivu náhledu do humorné zkratky a pointy. 

Jak tvrdí sám Kantorek, Češi mají jedinečný smysl pro humor: „Český humor je otevřený a dá se říct neomezený. Češi mají vynikající smysl pro humor, milují i černý humor, který na Západě není tolik populární.“  

Profesor Pavel Kantorek je nejen uznávaným humoristou, ale také vědcem, který se zabývá studiem vesmíru a času. Sám propojení vědecké a humoristické kariéry považuje za přirozené: „Vědec musí mít smysl pro humor a naopak - humorista by měl znát logiku.“ 

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám