Hlavní obsah

Zraněnou houbařku objevila posádka vrtulníku pod Bezdězem

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Záchranáři Horské služby Jizerské hory mají za sebou čtvrteční večerní pátrání po zraněné houbařce. Na pomoc je povolali policisté, kterým se žena se zlomenou nohou dovolala. Neuměla ale popsat místo, kde se nachází.

Foto: HS ČR
Článek

"Do akce jsme vyslali pět psovodů se psy ze základen v Jizerských horách a Krkonoších. Měli za úkol především plošné vyhledávání v hlubokých lesích a skalních stržích,“ uvedl k pátrání René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory.

Horská služba rovněž nasadila do pátrání dvě terénní čtyřkolky a čtyři terénní záchranná vozidla, záchranáři bezvýsledně prohledávali složitý a neprostupný terén kolem Bezdězu. Místo, kde se zraněná žena nacházela, nakonec díky technice lokalizoval policejní vrtulník. Kolem tři čtvrtě na deset ji na severním úbočí Bezdězu nalezli i záchranáři.

"Naši muži zjistili, že má skutečně zlomenou nohu, proto jí poskytli základní ošetření a transportovali k sanitce Zdravotnické záchranné služby. „Bylo štěstí, že jsme ženu našli relativně rychle, protože noční teploty v noci padly pod bod mrazu,“ konstatoval Mašín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám