Hlavní obsah

Zrakově postižené děti budou díky výtěžku z karnevalu cestovat časem

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník karnevalu v českobudějovickém kulturním a kongresovém centru ArtIGY pořádaný 5. března Mateřskou školou pro zrakově postižené se setkal s vřelým přijetím dětí i rodičů. Pobavit se a podpořit děti z Mateřské školy a pedagogického centra v Zacharyášově ulici přišlo více než 350 návštěvníků.

Foto: Clarion Congress Hotel České Budějovice
Článek

K vidění byla různá pohádková stvoření, princezny, zvířátka i superhrdinové, dorazilo i několik malých kouzelníků. Do přípravy karnevalu se kromě personálu školky zapojily také studentky Pedagogické fakulty a Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity.

„Akce se od minulého roku značně rozrostla, díky výtěžku z letošního ročníku se s dětmi podíváme na výstavu Stroj času v Písku, všichni se už moc těší,” řekla Zdeňka Vejdělková z Mateřské školky v Českých Budějovicích.

„Akce měla velký úspěch, do her, soutěží i tomboly se zapojily bez rozdílu i zdravé děti. Takové akce, mají smysl a moc rádi je podpoříme,” uvedl Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu v Českých Budějovicích, který bezplatně poskytl prostory centra ArtIGY k pořádání akce.

Na programu zábavního odpoledne byla kromě tomboly i dětská diskotéka a vystoupení mažoretkového klubu Panenky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám