Hlavní obsah

Zpívající duše přinesly v benefičním koncertu gospelovou radost pro Naději

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínské kongresové centrum zpravidla vyprodají špičkoví profesionální zpěváci či hudebníci. V sobotním podvečeru se to podařilo amatérskému pěveckému sboru sestavenému v Letní škole gospelového zpěvu s názvem Duše zpívej.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Duše zpívej pro Naději ve zlínském Kongresovém centru

Článek

Plný pozitivních emocí a radosti byl benefiční koncert „Duše zpívej pro Naději“, který rozezpíval Kongresové centrum Zlín v sobotu 12. 7. 2014. Více než padesát účastníků Letní školy gospelového zpěvu, kterou pořádá občanské sdružení "Duše zpívej", celý týden nacvičovalo gospely a spirituály pod vedením dvou charizmatických muzikantů z Francie Rolanda Chama a Thierry Freda Francoise.

Ti jsou ve Zlíně již počtvrté a vedou ochotné a nadšené amatérské zpěváky ke skvělým hudebním prožitkům. Organizátorka letní školy zpěvu a koncertu Marta Urbanovská k tomu říká: "Našli jsme způsob, jak rozespívat a rozhýbat letní Zlín. Kromě radosti, kterou nám a posluchačům přináší sborový zpěv, dáváme radost také zlínské charitativní organizaci Naděje. Náš koncert je benefiční, výtěžek bude použit k nákupu speciálních matrací pro klienty Naděje. Rozdávání úsměvů je součástí textů jedné nacvičené písně, kde se zpívá: „…vypadáš mnohem líp, kdy se směješ.“. Všichni, kteří sem dnes přišli, tuto radost a smích šíří dál."

Součástí koncertu bylo také spontánní vystoupení účastníků prázdninového hudebního tábora Yamaha. 

Koncert významně podpořilo Statutární město Zlín a řada spozorů. Jeho uspořádáním v Kongresovém centrum získala dnes již tradiční prázninová akce nový rozměr a kvalitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám