Hlavní obsah

Zpěvačka Maria Párová, známá i jako herečka z Felliniho filmů, vystoupí v Praze

Novinky, Petr Hejna

V prostorách pražské Malostranské Besedy se v úterý 23. října uskuteční narozeninový koncert kapely Atarés. Její členové pravidelně doprovázejí zpěvačku Mariu Párovou, a proto i tento jubilejní koncert proběhne za její účasti. Program večera bude obohacen i o několik zajímavých hostů.

Foto: Petr Hejna

Maria Párová

Článek

Satyricon, Roma, Amarcord, Město žen - to jsou tituly, v nichž Maria Párová, rodačka z Vinohrad, měla to potěšení si zahrát. Absolventka operního zpěvu na pražské konzervatoři většinu profesního života strávila v Itálii – od angažmá na hlavní římské muzikálové scéně v divadle Sistina po seznámení s proslulým režisérem Federico Fellinim. Také dále v Římě působila na menší scéně v divadle Tiberino. Vystoupila ve spoustě televizních show s největšími italskými pěveckými hvězdami.

Nyní žije opět v Praze a je aktivní především coby interpretka římských a neapolských písní. Nevyhýbá se ale ani repertoáru stavěnému na světových i českých evergreenech rozličných žánrů. Její koncertní skupina je složena právě ze členů kapely Atarés, konkrétně to jsou Zdeněk Urbanovský - piano, Rostislav Máca - baskytara, Bharata Rajnošek – saxofon a Sergej Vojnov - bicí nástroje.

Atarés, jehož frontmanem je rodilý Kubánec, kytarista a zpěvák Frank Hernandéz, patří mezi význačné představitele naší latinsko-americké hudební scény a Frank si s Mariou v Besedě zazpívá i několik duetů. Dále jako hosté vystoupí např. jazzový pianista Zdeněk Zdeněk (Naima, Bacily, H. Vondráčková, H. Hegerová) se svou dcerou Markétou, zpěvačka Petra Hapková, akordeonista Konstantin Mankovský, Honza Bílek (piano - Caribe), nebo Jirka Charypar (kytara - Švihadlo). Součástí show bude i žhavé taneční vystoupení.

Koncert, který proběhne již v úterý 23. října, začíná ve 20.30 hodin v prostorách Malostranské Besedy.

Související témata:

Výběr článků

Načítám