Hlavní obsah

Zpěvačka Lenka Filipová na Slovensku získala prestižní ocenění

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Lenka Filipová je v jednom kole. Má za sebou celou řadu letních koncertů, které se konaly například v zámeckých zahradách v Mníšku pod Brdy nebo na Jemništi a byly vyprodané. Vystupuje nejen v Česku, ale i na Slovensku a tam také získala prestižní ocenění Identifikačním kódem Slovenska.

Foto: archiv Lenky Filipové

Lenka Filipová koncertuje v Čechách i na Slovensku.

Článek

V rámci programu Concertino - Podzim 2014 se v pátek 10. října představí s exkluzívním programem a svými hosty v krásném prostoru s úžasnou akustikou - v Želivském klášteře.

„Vnímám svůj hlas jako dar, o který se s vámi dělím v mých písních. Zároveň děkuji, že je mi umožněno vystupovat na takových pěkných místech, těším se na vás,” svěřila se zpěvačka svým fanouškům a posluchačům.

Její umění bylo také odměněno celou řadou i mezinárodních uznání. A nyní ji čeká další velký úspěch. Získá prestižní a zajímavé ocenění Identifikačním kódem Slovenska. To uděluje občanské sdružení Artem lidem, kteří se významným způsobem zapojují do kulturního dění. Titul získávají umělci nejen různých odvětví, jako jsou herci, spisovatelé, zpěváci operní i populární hudby, malíři a ilustrátoři, ale i různých národností.

Z domácích například známí slovenští herci Juraj Kukura nebo Štefan Kvietik, také zpěvák Richard Müller. Ten po zisku ceny prohlásil: „Každé ocenění má svou velkou hodnotu a je velmi příjemné. Cena je výsledkem toho, že si někdo všiml věcí, co dělám.”

Z českých umělců je držitelkou titulu naše herecká legenda Květa Fialová a nyní se k ní zařadí i Lenka Filipová. Zamilovaná, Za všechno může čas, Prý se tomu říká láska. Písně, které patří mezi nejznámější melodie, jsou slyšet nejen v koncertních sálech, ale dnes už třeba i u táborových ohňů. Lenka Filipová je také na koncertech stále řadí do svého repertoáru.

Zpěvačka úspěšně koncertuje po celý rok, její podmanivý hlas, české i francouzské texty písní i famózní kytarové umění mohou posluchači obdivovat po celé republice. Své umění představuje v krásných a romantických prostředích zámků a zámeckých zahrad, parků, klášterů či kostelů.

Na koncertech uslyšíte největší Lenčiny hity, navíc i se vzpomínkami na tragicky zesnulého zpěváka Karla Zicha, kterému se říkalo český Elvis a od jehož úmrtí letos uběhlo již 10 let. Lenka Filipová vystupovala s Karlem Zichem a jeho skupinou Flop v letech 1979 až 1981, hostovala během své kariéry také se skupinou Spirituál Kvintet, ve které Karel Zich zpíval.

Lenku můžete slyšet nejen v Želivském klášteře, ale také v Kolíně, ve Velké synagoze v Plzni, v Jablonci nad Nisou, Českých Budějovicích, Táboře, Brně a dále právě na Slovensku, kde vystoupí v Prešově, Martinu, Liptovském Mikuláši, Trenčíně. Své koncertování letos Lenka Filipová završí Vánočním vystoupením v Praze.

A jaký je běžný život této stále populární zpěvačky? Je velmi činorodá a aktivní. Kromě koncertů, kde dnes často vystupuje i se svou dcerou Lenny, která byla v loňském roce dokonce oceněna Andělem v kategorii objev roku, vytvořila Lenka Filipová na svých stránkách kytarovou školu nebo se například stala jednou z tváří projektu Avon proti rakovině prsu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám