Hlavní obsah

Zpěvačka Bára Basiková ve Zlíně vystoupí s mladými talenty ze zušky

Novinky, Jana Kubáčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká pěvecká stálice vystoupí 9. prosince na Malé Scéně ve Zlíně s žáky ZUŠ Zlín. Nápadem na společný Adventní koncert žijí žáci i učitelé už několik měsíců.

Foto: Archiv B. Basiková

Známá zpěvačka ve Zlíně vystoupí s žáky ZUŠ Zlín

Článek

Kromě koled zazpívá zpěvačka a někdejší rockerka i takové hity jako je Pie Jesu, Co na tom je tak zlého, Veni Domine a další.

„Sama jsem do lidušky chodila mnoho let a získala tady obrovské množství zkušeností, a přestože mě nevzali na pěveckou konzervatoř, byla jsem šťastná, že mám takovou intenzivní průpravu od svých liduškových profesorů,” objasňuje důvod spolupráce s nejstarší základní uměleckou školou ve Zlíně známá zpěvačka. 

„Během koncertu uslyšíte Báru za doprovodu žáků smyčcového souboru pana učitele Geryka, také mých žáků - kapely DUSTYTY, uslyšíte i vizovický sbor, zpěvačku Lucii Válkovou v duu právě s Bárou Basikovou, komorní soubor učitelů ZUŠ Zlín a další,” upřesnila program jedna z iniciátorek koncertu, pedagožka Petra Martinovská. 

„Kolega Josef Geryk aranžoval skladby pro Báru a orchestr, bude to znít skvěle! Všichni se moc těšíme. Doufáme, že pro žáky to bude zážitek a zároveň motivace a my pedagogové si zavzpomínáme na naše kapely a vlastní hudební projekty,” dodala učitelka školy.

Adventní koncert začíná v 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám