Hlavní obsah

Zoo Dvůr Králové měla pro diváky připravenu postel

Novinky, Jan Zavřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoo Dvůr Králové ve spolupráci s Divadlem Artur uspořádaly ve čtvrtek 18. srpna pro návštěvníky netradiční benefiční akci na podporu adopce zvířat.

Foto: Jan Zavřel

Úvod benefičního představení na podporu adopce zvířat

Článek

Většina návštěvníků zoo mnohdy ani netuší, kolik ročně stojí například chov lva, slona nebo malé rosničky. Jedná se o částky od několika stovek až po desetitisíce korun ročně, které musí zoo za krmení a péči o zvířátka zaplatit, abychom se my, návštěvníci, mohli pokochat pohledem na krásu a rozmanitost těchto tvorů. Když si spočítáte, kolik zvířat je v zoo k vidění, bavíme se o miliónech korun ročně. 

Adopce zvířat je způsob, jak mohou návštěvníci a firmy pomoci zoologickým zahradám chov zvířat finančně zvládnout. Proto se vedení zoologické zahrady společně s Divadlem Artur rozhodli uspořádat benefiční divadelní představení, které adopci zvířat podpoří.

Na programu byla úspěšná komedie Kdo se bojí postele z pera Patricia Villalobose, která již více než rok plní hlediště kulturních domů a divadel. Na představení dorazilo více než 200 diváků a o zábavu nebyla nouze.

To potvrdili sami diváci svým smíchem a bouřlivým potleskem na konci představení, který si oba herci, Kristýna Podzimková a Braňo Polák, bezesporu zasloužili. Nakonec měli návštěvníci možnost zakončit večer romantickou procházkou areálem noční zoo a spatřit tak netradiční tvář tohoto známého místa.

Nezbývá než doufat, že se z tohoto úspěšného podniku stane do příštích let vyhledávaná tradiční akce, na kterou se budou návštěvníci každý rok rádi vracet.

Reklama

Výběr článků

Načítám