Hlavní obsah

Znojemský advent dnes začíná

Novinky, Marek Venuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas se přiblížil, doba pokročila, vše je připraveno a advent může začít i ve Znojmě. Zahájení bude ve slavnostním duchu. Zahrají fanfáry, krátce po tom starosta Zbyšek Kaššai pronese proslov. Adventní věnec posvětí znojemský děkan Jindřich Bartoš. Všichni jsou zváni.

Foto: Marek Venuta
Článek

Advent ve Znojmě začíná dnes. Vše podstatné se bude odehrávat na Masarykově náměstí. Celým programem provází moderátor Milan Jonáš.

Program

16.30 -  Slavnostní fanfáry Znojemských žesťů.

16.35  - Starosta Zbyšek Kaššai pronese proslov k zúčastněným.

16.40 - Děkan Jindřich Bartoš posvětí adventní věnec na náměstí a starosta   rozsvítí vánoční strom.

17.00 - Vánoční koncert pěveckého sdružení Vítězslav Novák, hostem je smíšený pěvecký sbor Božice.

Adventní program se bude odehrávat na obou náměstích. Obrokovu ulici už zdobí 21 vánočních stromečků, které ozdobily děti ze znojemských škol a školek.

Masarykovo náměstí patří vánoční trhům s řemesly a občerstvením. Na podiu je naplánováno, že se každý den na něm budou střídat děti z místních škol, které mají svůj kulturním program. Vystoupí zde také hudební skupiny a divadelní spolky pro zábavu návštěvníků.

Na horním náměstí jsou také houpačky a kolotoče - což je v tomto počasí hlavně pro otrlé a otužilé.

Od 16 do 18 hodin bude Znojmem projíždět také vánoční vláček. Pro milovníky zvířat je tu možnost projet se kočárem taženým dvěma koňmi.

Příjemné chvíle ve svátečním Znojmě si užijí dospělí i děti.

Výběr článků

Načítám